- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Παρόλο που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η φιλοζωική ευαισθησία είναι περισσότερη ανεπτυγμένη, δεν εκλείπει το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων που έχουν κατακλύσει δρόμους, γειτονιές και πάρκα κατά μήκος της παραλιακής Αττικής δημιουργώντας κάποιες στιγμές άσχημες εικόνες αμέλειας.

Το Attica Coast με αφορμή το έντονο πρόβλημα δηλητηριάσεων των αδέσποτων ζώων που έχει ξεσπάσει εδώ και ένα χρόνο, επικοινώνησε με την κα Ροδούλα Κωνσταντινίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου και Ν. Σμύρνης».

Μιλώντας στο Attica Coast η κα Κωνσταντινίδου τόνισε τη σοβαρότητα του συνεχώς αυξανόμενου προβλήματος των δηλητηριάσεων, που παρατηρείται λιγότερο στην περιοχή του Π. Φαλήρου και περισσότερο στην περιοχή της Ν. Σμύρνης. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 70 επεισόδια με ζώα τα οποία έχουν δηλητηριαστεί με φόλες από κυανιούχο σκόνη, που σκορπίζει ακαριαίο θάνατο στα κατοικίδια.

Ο οργανισμός, πλαισιωμένος από εθελοντές και φιλόζωους που θέλουν να βοηθήσουν τα ζώα, αναλαμβάνει την προστασία και τη φροντίδα των κακοποιημένων ζώων.

Η ομάδα των εθελοντών «εξοπλισμένη» με αστείρευτη αγάπη για τα αβοήθητα ζώα, αναλαμβάνει επίσης τον εμβολιασμό, τη στείρωση και τη σίτιση των αδέσποτων. Στους άρρωστους ή τους τραυματισμένους σκύλους που «πέφτουν» στα χέρια των εθελοντών παρέχονται φάρμακα, αμπούλες ή γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν. Ακόμα και τα γατάκια της περιοχής εάν έχουν εγκλωβιστεί ή τραυματιστεί περιθάλπονται.

«Αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα του οργανισμού βρίσκονται περίπου 100 ζώα, τα οποία βρίσκουν “αγάπη” σε σπίτια εθελοντών, διότι δεν υπάρχει καταφύγιο», συμπλήρωσε η κα Κωνσταντινίδου.

skylos paidi

Παρά το γεγονός ότι τα προγράμματα περίθαλψης των αδέσποτων ζώων είναι ελλιπή και οι επιδοτήσεις ανύπαρκτες, ο οργανισμός «Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου και Ν. Σμύρνης» καλύπτει τα έξοδα για τις ανάγκες της φροντίδας και της περιποίησης των αδέσποτων ζώων, με πόρους που προέρχονται από συνδρομές μελών και από έσοδα που συγκεντρώνονται σε bazaar που διοργανώνει.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς, η κα Κωνσταντινίδου υπογραμμίζει ότι η φιλοζωία στην Ελλάδα δεν έχει εξαλειφθεί. Αντιθέτως, υπάρχουν ακόμα πολλοί φιλόζωοι οι οποίο αναλαμβάνουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, κάνοντας μια καλή πράξη.

Πάντως, ο οργανισμός έχοντας ως σκοπό να προάγει τη φιλοζωία και τον εθελοντισμό παρέχει συνεχή ενημέρωση με φυλλάδια αλλά και μέσα από το Περίπτερο του οργανισμού που φιλοξενείται στη Νέα Σμύρνη με τη βοήθεια του Δήμου.

gatakia

Επικοινωνία

Οι φιλόζωοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό στο τηλέφωνο: 6938 127740,  μέσω της ιστοσελίδας filozoikidrasi.blogspot.gr ή μέσω της σελίδας στο Facebook, Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου & Ν. Σμύρνης.«Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π. Φαλήρου και Ν. Σμύρνης»

 

 

- Διαφήμιση -