- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 11 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 11 Λεπτά

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στο Δήμο 3Β (Βούλα- Βάρη- Βουλιαγμένη) ανάμεσα στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο (που ορκίζεται Δήμαρχος αλλά αναμένει και την τελική κρίση του Εκλογοδικείου) και τον απερχόμενο Δήμαρχο Σπύρο Πανά, με αφορμή τις μετατάξεις ακόμα 18 εργαζομένων του δήμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αναφέρει ότι “ο Δήμος δεν αντέχει νέα μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ χαρακτηρίζει τον Σπύρο Πανά ως «μικρό Νέρωνα», ο οποίος απολαμβάνει την καταστροφή της πόλης”. Ανταπαντώντας, με μια εξίσου υψηλών τόνων ανακοίνωση, ο κ. Πανάς τονίζει ότι «ο Κωνσταντέλλος παραπληροφορεί τους πολίτες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πόλη για να ζεις Βάρη- Βούλα- Βουλιαγμένη” Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

Την απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου αποπειράθηκε να πετύχει ο απερχόμενος Δήμαρχος, Σπ. Πανάς, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από την εξουσία εμπαίζοντας τα όργανα του Δήμου συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ, Κυριάκο Κικίλια.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου έλαβαν πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα έπρεπε να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αιτήσεις 18 εργαζόμενων που ζητούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους στα πλαίσια της ενδοδημοτικής κινητικότητας που έχει ζητήσει ηκυβέρνηση, 13 εκ των οποίων προέρχονται από την υπηρεσία καθαριότητας. Επειδή σε προηγούμενη απόφασή του ο κ. Πανάς είχε ήδη εγκρίνει την αποχώρηση 25 εργαζόμενων, το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου κινδυνεύουν να μην μπορούν να λειτουργήσουν και έτσι αποφάσισε ότι δεν δέχεται περαιτέρω αποχωρήσεις χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αίτηση εργαζόμενου άλλου Δήμου να μεταταχθεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας δεν πραγματοποιήθηκε αφού οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι έλειπαν εκτός Αθήνας. Το ίδιο συνέβη και σε δεύτερη πρόσκληση του συμβουλίου που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, και φτάσαμε στην τρίτη συνεδρίαση, την Πέμπτη 28 Αυγούστου, η οποία μπορούσε βάσει νόμου να πραγματοποιηθεί με μειωμένη απαρτία επειδή ακολουθούσε δύο αποτυχημένες απόπειρες.

Παρά το γεγονός ότι όλη την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος προσπαθούσε μάταια να πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που θα του επέτρεπε να διαλύσει τις υπηρεσίες του Δήμου, την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, εντελώς αιφνιδιαστικά, αψυχολόγητα και κυρίως παράνομα άλλαξε γνώμη και ενέκρινε όλες τις αιτήσεις των υπό αποχώρηση εργαζόμενων.

Αφού λοιπόν αποπειράθηκε να διαλύσει τις υπηρεσίες του Δήμου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 28ης Αυγούστου «διέταξε» τον Πρόεδρο του σώματος, κ. Κικίλια, να αλλάξειγνώμη για τις διαδικασίες και τους νόμους και να προσπαθήσει να ισχυριστεί ότι τελικά το σώμα δεν μπορεί να συνεδριάσει με τη μειωμένη απαρτία των 11, αλλά ότι χρειάζεται την κανονική των 17. Την άποψη αυτή, την ενίσχυσε η γνωμοδότηση «a la carte» και του νομικού συμβούλου του Δήμου ο οποίος προ ολίγων ημερών υποστήριζε ότι το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει με 11 συμβούλους.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων και μετά από πολύ έντονη συζήτηση, ο Πρόεδρος άλλαξε για άλλη μια φορά γνώμη και αποφάσισε ότι τελικά υπήρχε απαρτία και ότι το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει.

Στην ουσία του θέματος, όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι ο Δήμος δεν αντέχει νέα μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και αποφάσισε να απορρίψει όλες τις προτάσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξεταστούν μεμονωμένα από το νέο Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και να εγκριθούν μόνο περιπτώσεις που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Ε. Αργυρουδάκη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες συμβούλους που παραμένουν πιστοί στον απερχόμενο Δήμαρχο, διαχώρισε τη θέση του απ’ αυτόν και δήλωσε ότι αν φύγει από την υπηρεσία καθαριότητας έστω και ένας εργαζόμενος δεν θα είναι σε θέση να λειτουργεί η υπηρεσία.

Ο νέος Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Πανά χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «μικρό Νέρωνα» ο οποίος απολαμβάνει την καταστροφή της πόλης. Εξέφρασε ταυτόχρονα την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι ο κ. Πανάς, δύο μέρες πριν αποχωρήσει από το Δήμο συνεχίζει να λειτουργεί αυταρχικά, δεν υπολογίζει τα όργανα και τους θεσμούς και προσπαθεί να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την επόμενη Δημοτική Αρχή αυθαίρετα και παράνομα.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Πανά:

Για μια ακόμα φορά ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προσπαθεί ηθελημένα να παραπληροφορήσει τους πολίτες της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με στόχο να σπιλώσει τη Διοίκηση του Δήμου που λειτουργεί σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά κυρίως με αίσθημα δικαίου προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στην ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τόσο τους πολίτες όσο και τον κ. Κωνσταντέλλο, ο οποίος αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η Δημοσία Διοίκηση, για τα εξής:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης στελέχωσης Δήμων όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος μας κρίθηκε ότι έχει 40 εργαζόμενους ως πλεονασματικό προσωπικό. Ο Νόμος συγχρόνως ορίζει ρητά ότι η έγκριση της μετακίνησής των υπαλλήλων διασφαλίζει την εργασία τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι 40 συνάνθρωποι μας, που επί χρόνια υπηρέτησαν υπεύθυνα την πόλη μας, είναι αντιμέτωποι με την ανεργία. Αν ο κ. Κωνσταντέλλος δεν έχει πρόβλημα να οδηγεί με ευκολία ανθρώπους μπροστά στο φάντασμα της ανεργίας, πρέπει να του ξεκαθαρίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς πιστεύουν σε μια άλλη κοινωνική πολιτική που σέβεται τον άνθρωπο και αναγνωρίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής.

Για την ενδοδημοτική κινητικότητα υπάρχει αμετάκλητη παράταση η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου 2014. Όσες αιτήσεις δεν έχουν εγκριθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία διαγράφονται και οι υπάλληλοι χάνουν τη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ορίζεται σαφώς από το Νόμο. Προφανώς λοιπόν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς ακολούθησε ρητά το Νόμο και τις προθεσμίες που ορίζονται.

Η έγκριση των αιτήσεων που αφορούν στην ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων, σύμφωνα με το Νόμο αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, είναι αρμοδιότητας του Δημάρχου. Όπως μάλιστα ανέφερεστο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς ο λόγος που το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη είναι για να μπορέσουν όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με εισήγηση του κ. Κωνσταντέλλου, σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν να μη διευκολύνουν τους συνανθρώπους τους, να έχουν μια ακόμα ευκαιρία να διορθώσουν αυτή τη λανθασμένη στάση τους, απέναντι σε όσους εργαζόμενους για ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους επιβίωσης έκαναν την αίτηση μετακίνησης.

Τέλος, με τη δυνατότητα της ενδοδημοτικής κινητικότητας ο Δήμος ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό 13 υπάλληλων που μάλιστα σύμφωνα με τον Νόμο δεν μπορούν να απολυθούν. Προφανώς λοιπόν ο κ. Κωνσταντέλλος παραπληροφορεί τους πολίτες αναφέροντας ότι ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς αποδυναμώνει το Δήμο.

- Διαφήμιση -