- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Επί μιάμιση περίπου ώρα, οι δύο νεοκλεγέντες δήμαρχοι Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Γιώργος Παπανικολάου μαζί με τον Μητροπολίτη Παύλο, τα είπαν «έξω από τα δόντια» στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Αλέξανδρο Τουρκολιά, για την κρίση, τον ρόλο των Τραπεζών και το δράμα που ζουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Attica Coast, η συνάντηση αυτή που βεβαίως έγινε σε καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου υποκαταστημάτος της Εθνικής Τράπεζας στη Βάρκιζα, την περασμένη Τετάρτη (3 Σεπτεμβρίου) το απόγευμα.

Παρόντες στα εγκαίνια ο Δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο Μητροπολίτης Ελληνικού- Γλυφάδας- Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης και Βάρκιζας κ. Παύλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Ε Α. Τουρκολιάς κ.α

Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή των εγκαινίων, ο κ. Κωνσταντέλλος, μαζί με τον Γ. Παπανικολάου και τον Σεβασμιώτατο Παύλο, ζήτησαν από τον κ. Τουρκολιά να συζητήσουν ιδιαιτέρως.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής αποδέχτηκε το αίτημα και μαζί με 3 συμβούλους του, που τον συνόδευαν, ξεκίνησε τη συζήτηση μαζί τους.

Κατά τη συζήτηση του έθεσαν, και μάλιστα με ανάγλυφο τρόπο και μέσα από πολλά παραδείγματα, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες από την κρίση και την πολιτική των τραπεζών.

Τόσο ο Σεβασιμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος όσο και οι κ.κ. Κωνσταντέλλος και Παπανικολάου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Attica Coast, αναφέρθηκαν στα κόκκινα δάνεια, στα προβλήματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στο άγχος και την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για το θέμα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και στο μεγάλο αγκάθι των κατασχέσεων σπιτιών.

Οι κ.κ. Κωνστανέλλος, Παπανικολάου και Παύλος επεσήμαναν, πολλές φορές και με έμφαση, τη στάση που τήρησαν οι τράπεζες στη κρίση και τη σκληρή δοκιμασία χιλιάδων οικογενειών, στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και προέτρεψαν τον κ. Τουρκολιά να αναζητήσει τρόπους ώστε να πάρουν μια μικρή ανάσα οι χιλιάδες έντιμες ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα τον βραχνά των τραπεζών. Βεβαίως και οι 2 Δήμαρχοι, αλλά και ο Μητροπολίτης, σημείωσαν τον σημαίνοντα ρόλο του τραπεζικού συστήματος στην οικονομία.

- Διαφήμιση -