- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Νέο τοπίο για τις λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν τις πόλεις της παραλιακής (τα λεγόμενα νότια προάστια) με το κέντρο, καθώς θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων είτε διά της συγχώνευσης δρομολογίων είτε δια της μεταφοράς των αφετηριών στους πλησιέστερους σταθμούς μετρό.

Στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του δικτύου λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει εξαγγείλει ο ΟΑΣΑ, δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» οι παρακάτω αλλαγές:

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Γλυφάδα, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και συγχωνεύεται με την γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.

Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια αφετηρία και τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ». Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.

Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό της γραμμής 3, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης- Κορωπίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ- ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΚΑΒΟΥΡΙ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των αφετηριών- τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα, την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό «ΔΑΦΝΗ» της γραμμής 2 του Μετρό και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό «Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό. Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

Μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό «’Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό.

Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ- ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία και τέρμα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και τέρμα, αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΣΟΥΡΜΕΝΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

Τέλος, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με αφετηρία τον σταθμό «Άγ. Δημήτριος» του Μετρό και τέρμα, το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.

- Διαφήμιση -