- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Το γεγονός πως σε διάφορες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των αναγκών λόγων έλλειψης προσωπικού χρησιμοποιούνται «εθελοντές», προκάλεσε την αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της, δια του Πρόεδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου  και του Γεν. Γραμματέα Γιάννη Τσούνη, απέστειλε επιστολή στην οποία περιλαμβάνεται γνωμοδοτικό σημείωμα της δικηγόρου-εργατολόγου Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα.

Σύμφωνα με αυτό η ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας δεν προβλέπει εθελοντική εργασία στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. χωρίς αμοιβή και ασφάλιση.

Ακόμη, για όποιον εργάζεται σε Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος απαιτείται (αριθμ. πρωτ.: Υ1γ/Γ.Π./οικ.60325/29-5-2012 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας).

Ζητά λοιπόν άμεση και δυναμική παρέμβαση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την ύπαρξη εργαζομένων άνευ αμοιβής και στο Τοπικό Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. και στη Διεύθυνση Υγιεινής των κατά τόπους Περιφερειών.

Η δήθεν «εθελοντική» εργασία μπορεί να αποτελέσει άλλοθι ώστε να αντικατασταθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία με νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που δεν θα διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και την καλή λειτουργία των υπηρεσιών.

 

 

- Διαφήμιση -