- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Στην πόλη της τέχνης, των ποιητών και των ζωγράφων, στο Παρίσι του 19ου αιώνα του Σαρλ Πιερ Μπωντλαίρ, ταξιδεύει ο ήρωάς μας, ο νεαρός Gystave όπου φιλοδοξεί να διαπρέψει ως ζωγράφος αρχίζοντας με τα πορτρέτα ενός άσημου μποέμ ή ενός δανδή. Όμως, δύο παράξενοι θάνατοι στο ατελιέ του, θα του προσδώσουν τον χαρακτήρα του πρώτου ύποπτου φόνου…
Θα μπορούσε άραγε να σκοτώσει και γιατί;
Πίσω από την ιστορία του νεαρού λάτρη της ποίησης του Αμερικανού Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ζωγράφου και σκιτσογράφου Gystave Morreau θα μπορούσε να διακρίνει κάποιος… τα ίχνη ενός νέου και ικανού συγγραφέα, του Θανάση Ζαλαώρα.
O συγγραφέας, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας της Ιόνιου Πανεπιστήμιου (που ζει στη Νέα Σμύρνη), επιχειρεί να διευσδύσει στους κόσμους του αστυνομικού και ιστορικού διηγήματος.
Με λιτή γραφή που ξαφνιάζει, με σαφήνεια, ακρίβεια και λεπτότητα, με πλήθος πληροφοριών για τη γαλλική πρωτεύουσα εκεί γύρω στα 1860, με ειρωνεία και κάποιες φορές σαρκασμό για τον ντετέκτιβ Paul Dyval, δημιουργεί ένα καλοδουλεμένο “σενάριο”, μια αστυνομική ιστορία που κρύβει περισσότερα απ’ όσα αποκαλύπτει.
Μια αστυνομική ιστορία και έναν ήρωα που θα έχουν συνέχεια…

“Έγκλημα στη Montmartre” του Θανάση Ζαλαώρα
των Εκδόσεων “Δωδώνη”

- Διαφήμιση -