- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Εντείνονται καθημερινά οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις πολιτών , φορέων , Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ, από και προς τις πόλεις των ακτών της Αττικής , τα λεγόμενα Νότια προάστια , με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Προς αυτή την κατεύθυνση και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας , μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου , με ομόφωνο ψήφισμα του , εξέφρασε την διαμαρτυρία και την αντίθεση του στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των λεωφορειακών γραμμών.

Να σημειωθεί πάντως πως , όπως έχει ήδη γράψει το Attica Coast, ο Δήμαρχός Γλυφάδας Νίκος Παπαϊωάννου επιταχύνει τις διαδικασίες για την δρομολόγηση έξη (6) νέων λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των Γλυφαδιωτών και των επισκεπτών της πόλης

Στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται:

«Ο Δήμος Γλυφάδας αντιδρά έντονα στην κατάργηση και συγχώνευση λεωφορειακών γραμμών, που πλήττει άμεσα την πόλη μας.

Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας στη συγκοινωνιακή υποβάθμιση του Δήμου Γλυφάδας, που στερείται ζωτικών μεταφορικών υπηρεσιών για τους πολίτες.

Με το νέο σχεδιασμό των γραμμών από τις Συγκοινωνίες Αθηνών πλήττεται η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από και προς τη Γλυφάδα, επιβαρύνοντας τόσο τους δημότες, όσο και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Παράλληλα, η μείωση των λεωφορειακών γραμμών θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της κίνησης επιβατικών οχημάτων στην ήδη επιβαρυμένη από κίνηση Γλυφάδα.

Απαιτούμε:

-Την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών που διέρχονται από την πόλη μας

-Την πύκνωση των δρομολογίων από και προς τη Γλυφάδα

-Την άμεση δρομολόγηση της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό, με τρεις σταθμούς στη Γλυφάδα μετά από τον υφιστάμενο σταθμό στο Ελληνικό

Η προσπάθειά μας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών της Γλυφάδας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα και δυναμικά».

- Διαφήμιση -