- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Και πάλι η Βουλιαγμένη σε πρώτο πλάνο μεσούντος του Φθινοπώρου, καθώς τραβάει τα βλέμματα και επισκέπτες για το Χειμερινό Κολυμβητικό διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται για 12ησυνεχή χρονιά από τον Ναυτικό όμιλο Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece.

Το ραντεβού για το ενδιαφέρον αυτό event έχει οριστεί για την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και αναμένεται να πάρουν μέρος άτομα διαφορετικών ηλικιών και δυνατοτήτων, που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους.

diaplus4
Ο Διάπλους του κόλπου της Βουλιαγμένης έχει χωριστεί σε τρεις διαφορετικές διαδρομές: Την μικρή απόσταση (1.000 μέτρα), τη μεσαία απόσταση (2.500 μέτρα) κια τη μεγάλη απόσταση (5.000 μέτρα), ενώ θα υπάρξει και ένας αγώνας για παιδιά από 6 ως 14 ετών.

 

diaplus

Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit).

Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πρίν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

* Η κατηγορία 60+ μπορεί να χρησιμοποιήσει μάσκα -αναπνευστήρα

Προϋποθέσεις: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν απο την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι.
Η Γραμματεία θα κλείσει στις 10:30 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμια παράταση. Υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες και χώροι αποδυτηρίων για τους αθλητές για χρήση πρίν και μετά τους αγώνες.

diaplus3

Εκκίνηση-Τερματισμός: H Εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό ( water start) για όλες τις αποστάσεις. Σε όλες τις αποστάσεις οι αθλητές θα τερματίσουν στην προβλήτα του Ν.Ο.Β έξω από το νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Oι αθλητές της μεγάλης απόστασης στην πρώτη στροφή θα εξέλθουν από το νερό και θα διανύσουν μια μικρή απόσταση στην προβλήτα προτού επανέλθουν στο νερό για την ολοκλήρωση της δεύτερης στροφής και τον τερματισμό τους με τον ίδιο τρόπο στην αψίδα τερματισμού.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, ισοτονικό και ενεργειακά gel, για την τροφοδοσία των αθλητών της μεγάλης απόστασης στην έξοδο τους από το νερό αφού ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή.

Κόστος Συμμετοχής: Μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση 20€. – Παιδιά κάτω των 14 ετών δωρεάν.

Άφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο του Ν.Ο.Β τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν από την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι. Η Γραμματεία θα κλείσει στις 10:45 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

- Διαφήμιση -