- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Μια μεγάλη και πολύ σημαντική πρωτοβουλία εν μέσω της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αναλαμβάνουν φορείς, επιχειρήσεις και σύλλογοι στον παραλιακό δήμο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης για τη στήριξη άπορων οικογενειών.
Για πρώτη φορά επιχειρήσεις, φορείς, σύλλογοι κ.α συνεργάζονται για τη διοργάνωση ενός Μεγάλου Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού Bazaar, με σκοπό τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου. Στη διάρκεια της διεξαγωγής του Bazaar, θα συλλέγονται ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια και είδη σπιτιού, τα οποία θα διανεμηθούν σε όσους έχουν αντίστοιχες ανάγκες. Επίσης, τα έσοδα που θα προκύψουν από τις δύο βασικές δραστηριότητες του Bazaar, την πώληση ειδών αλλά και των λαχνών της λαχειοφόρου, θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του Προγράμματος «Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης» των παιδιών με αναπηρίες του Κ.Α.Α.Π.Β. (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας).

Το Πρόγραμμα δίνει βαρύτητα σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε περιθαλπόμενους και ιδρύματα αλλά και προσφέρει την πρόσβαση στην μάθηση και στη δημιουργική απασχόληση χωρίς διακρίσεις.
Επίσης, οι δραστηριότητες του Προγράμματος «Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης» είναι δυνατό να δημιουργήσουν συνεχιζόμενη στήριξη με εθελοντές και ανθρωπιστική βοήθεια στους περιθαλπόμενους και στο ίδρυμα, με συνέχεια και διάρκεια.
Οι θεματικές που προτείνονται και περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρόγραμμα είναι οι εξής:
-Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές – Ίντερνετ

-Δημιουργική Απασχόληση με ήχο και εικόνα

-Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική
-Διακόσμηση – Κατασκευές

-Οικοτεχνία – Χειροτεχνία

-Ζωγραφική

-Εκμάθηση Παραδοσιακού Οργάνου – Κιθάρα/Μπουζούκι

-Μουσικοθεραπεία

-Περιβαλλοντική Αγωγή

-Φωτογραφία

Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί και οι θεματικές που θα υλοποιηθούν, θα αποφασιστούν από το Επιστημονικό προσωπικό του Κ.Α.Α.Π.Β., το οποίο γνωρίζει τις ανάγκες των παιδιών αλλά και το ποιο παιδί είναι δυνατό να παρακολουθήσει την εκάστοτε θεματική.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Α’ Εξάμηνο του 2015 με προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015.
Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του Προγράμματος θα κυμανθεί από 56– 60 ώρες επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης το μήνα και συνολικά θα ξεπεράσει τις 300 ώρες ως το τέλος του Ιουνίου 2015. Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος για ολόκληρο το Πρόγραμμα δεν ξεπερνάει τις 2.460 ευρώ,κόστος το οποίο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των θεματικών που τελικά θα υλοποιηθούν, τις ώρες και τον αριθμό των επιμορφωτών που θα συμμετάσχουν.
Το ποσό αυτό αφορά συμμετοχή στην μισθοδοσία των εισηγητών/επιμορφωτών, έξοδα εξοπλισμού, υλικό μαθημάτων, φωτοαντίγραφα, εκδόσεις, ενέργειες πληροφόρησης – ενημέρωσης κ.α.
Το 1ο Κοινωνικό Παζάρι Φορέων & Συλλόγων είναι μια συλλογική προσπάθεια, το οποίο προσκαλεί όλους τους φορείς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, ώστε να παραχθεί μεγάλη κοινωνική προσφορά και να βοηθηθούν οι αδύναμοι οικονομικά συνάνθρωποι μας την περίοδο των Εορτών αλλά και να υλοποιηθεί ένα Μεγάλο Πρόγραμμα στο Κ.Α.Α.Π.Β. για ένα έως τέσσερα εξάμηνα ανάλογα με τη στήριξη του κόσμου, κατά τα οποία τα φιλοξενούμενα παιδιά του ιδρύματος θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα «αναγεννηθούν» και θα αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την καθημερινότητά τους αξιοποιώντας θετικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το παζάρι συνδιοργανώνουν οι φορείς:
-Geobukan Budo Academy Βάρης

-ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας

-Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

-Ένωση Κρητών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Βούλας

-Εξωραϊστικός Σύλλογος Πανοράματος Βούλας

-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Γυναικείων Επιχειρησιακών Θεμάτων

-Μεγάλη Ελλάδα

-Ναυταθλητικός Όμιλος Βούλας (ΝΑΟΒ)

-Νέοι Ορίζοντες Φιλίας

-Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “Απολλωνία”

-Πρωτέας Χαλκίδας

-Χορωδία Βουλιαγμένης

- Διαφήμιση -