- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στην Βουλιαγμένη, ανοίγει η αυλαία, για την Ελληνική ναυτιλία, μέσω του 1ου Ναυτιλιακού Φόρουμ με θέμα “Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και η προσφορά της στην Ελληνική Οικονομία“, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στις 22 Ιανουαρίου 2015.

Στο forum θα μιλήσει εκτός των άλλων και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος του NASDAD Meyer “Sandy” Frucher, ο διευθύνων σύμβουλος της Clarkson PLC Martin Stopford, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της European Community Shipowners’ Association (ECSA) Thomas Rehder. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολιτικών κομμάτων, καθώς και εξέχοντα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Στις συνεδρίες του Forum θα αναλυθούν μέσω παρουσιάσεων και πάνελ συζητήσεων:
• Η προσφορά της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία με έμφαση στη διαχρονική συνεισφορά του ελληνικού εφοπλισμού στην οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας,
• Οι παραδοσιακοί και σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης της ναυτιλίας, με έμφαση στις διαφαινόμενες τάσεις στην εξασφάλιση ρευστότητας για λειτουργικούς και επενδυτικούς σκοπούς των ναυτιλιακών εταιρειών.
• Ο ρόλος της Ελλάδας ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, με έμφαση στη συμβολή των υποστηρικτών προς τη ναυτιλία υπηρεσιών για την ενίσχυση αυτού του ρόλου.
• Η πορεία των ναυλαγορών και οι νέοι δρόμοι του θαλάσσιου εμπορίου με τα εμπόδια, τις προκλήσεις και τις προοπτικές τους.

To forum διοργανώνει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

- Διαφήμιση -