- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Η Google επιθυμεί να εξαφανίσει οποιαδήποτε δυσκολία μεταξύ της επικοινωνίας δύο ανθρώπων με διαφορετική γλώσσα, κάτι το οποίο φαίνεται στη νέα λειτουργία της εφαρμογής Google Translate για Android και iOS.
Αν και μέχρι τώρα το Google Translate επέτρεπε τη μετάφραση μιας γλώσσας σε μία άλλη μέσω του μικροφώνου μιας συσκευής, η συζήτηση γινόταν με δυσκολία λόγω της αργής διαδικασίας. Από εδώ και στο εξής, όμως, μπορείτε να επιλέγετε δύο γλώσσες, να πατάτε το εικονίδιο του μικροφώνου και η εφαρμογή θα αναλαμβάνει να μεταφράζει την όλη συνομιλία, αναγνωρίζοντας κάθε φορά αυτόματα ποια γλώσσα μιλάει ο ομιλητής κάθε φορά.
Σίγουρα, η μετάφραση δεν είναι πάντα τέλεια, όμως για δύο ανθρώπους χωρίς κοινή ομιλούμενη γλώσσα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την επικοινωνία τους.
Τέλος, το Google Translate απέκτησε άλλη μία λειτουργία απευθείας μετάφρασης κειμένου το οποίο εντοπίζεται μέσω της κάμερας της συσκευής, χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφία, όπως συνηθίζεται. Αρκεί να στρέψουν την κάμερα στο κείμενο το οποίο θέλουν. Η νέα αυτή λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη για μετάφραση από και προς τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα και Ισπανικά.

- Διαφήμιση -