- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Από χθες η Υδρούσα, το μικρό νησάκι απέναντι από την Αττική ανήκει πλέον στην Κατερίνα Λάσπα και τον σύζυγό της Νεκτάριο Νικολόπουλο.

Μετά από χρόνια προσπαθειών και προσφυγή στη Βουλή ο κ. Νικολόπουλος έλαβε τελικά την πολυπόθητη άδεια για να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του νησιού.

ydrousa4

Η Υδρούσα ή Κατραμονήσι έχει έκταση 57 στρέμματα και διαθέτει δύο μεγάλες παραλίες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών φιλοξενούν επισκέπτες από τις παραλιακές κυρίως περιοχές της Αττικής. Επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από τη Βούλα όσο και από τη Βουλιαγμένη, η Υδρούσα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση όσων διαθέτουν σκάφος ή τζετ σκι. Μάλιστα, αποτελεί ιδανικό κοντινό προορισμό για όσους επιθυμούν να κάνουν τις καλοκαιρινές τους βουτιές σε μια λιγότερο συνωστισμένη παραλία της Αθήνας, αν και τα τελευταία χρόνια το νησί πλημμυρίζει από σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Οι μόνοι κάτοικοι του νησιού είναι τα δεκάδες κουνέλια, τα οποία απολαμβάνουν το ελεύθερο και ήρεμο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

ydrousa45

Οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν τη μεταμόρφωση του νησιού σε περιβαλλοντικό πάρκο με οικολογικές δράσεις και την αξιοποίηση των παραλιών ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα θέατρο χωρητικότητας 500 ατόμων και ένα ποδηλατοδρόμιο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ευχάριστα τη βόλτα τους. Γενικά, το νησί πρόκειται να μετατραπεί σε ένα τουριστικό θέρετρο αντίστοιχο των δεδομένων του εξωτερικού.

ydrousa3

Μια όαση πρασίνου σε τόσο κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης μπορεί να αποτελέσει τουριστικό επίκεντρο των Νοτίων Προαστίων, το οποίο θα φιλοξενεί Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.

- Διαφήμιση -