- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το περασμένο Σάββατο, 21 Μαρτίου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σημείωσε μια ακόμα επιτυχία στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με το έργο του οργανισμού στο εξωτερικό.

Σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση στο Αμβούργο της Γερμανίας, ο εκπρόσωπος και εθελοντής του ΜΚΙΕ, Γιώργος Βήχας, έλαβε μέρος στην ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη σύστημα Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, την οποία συνδιοργάνωσε ένα από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, το SPD Αμβούργου.

MKIE3

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο ενημέρωσης των Ευρωπαίων σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων έγινε διάλογος σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μένουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι είναι ζωτικής σημασίας η επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία είναι επακόλουθο της πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλεται από τους Ευρωπαίους εταίρους.

MKIE4

Τέλος, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι η συνέχιση της συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως εντός Γερμανίας, είναι εξέχουσας σημασίας, προκειμένου να ενημερωθεί σωστά και αντικειμενικά η κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται στη Ελλάδα.

- Διαφήμιση -