- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Θα δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών του και θα διαμεσολαβεί ώστε να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα.

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης , που καθιερώθηκε το 2010 με τον νόμο Καλλικράτη, μόλις κατορθώνει να λάβει σάρκα και οστά στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πτυχή του Καλλικράτη που υπακούει στη λογική της αποδοτικότητας προς όφελος των δημοτών των υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δήμου και συμβαδίζει πως όλα συμβαίνουν ή ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Συμπαραστάτης , πέραν των λύσεων που θα επιδιώκει, υποχρεούται να απαντά σε όλα τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και μάλιστα εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών.

4476d859470968f9c77931407131b142_LΓια τη θέση επιλέχτηκε ανάμεσα σε 8 υποψηφίους, έπειτα από δύο ψηφοφορίες και την παρέμβαση του Δημάρχου που ζήτησε συμφωνία με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βουλιαγμένης Σωτήρης Ελευθερίου.

Ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης -βάσει του άρθρου 77 παρ. 3 του ν.3852/2010- θα υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ποιος είναι

Ο Σωτήρης Ελευθερίου ασχολείται με τα κοινά στον Δήμο Βουλιαγμένης και μάλιστα εκλεγόταν επί έξι συνεχόμενες τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος. Έχει διατελέσει τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Μέλος του Αθλητικού Οργανισμού, Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, υπεύθυνος στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και πυρασφάλειας του Δήμου Βουλιαγμένης καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής με αρμοδιότητα τα νέα τεχνικά έργα στην Περιφέρεια.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ο κ. Ελευθερίου, έχοντας μετεκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, ασχολήθηκε με τον χώρο των αυτοματισμών.

 

 

 

 

- Διαφήμιση -