- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μια γυναίκα με τακούνια και κοντά σορτσάκια που αφήνουν ακάλυπτα την κοιλιά και τα πόδια της χορεύει υπό τους ήχους δυνατής ρυθμικής μουσικής πάνω στο στύλο. Αυτή η εικόνα θα μπορούσε στους περισσότερους να θυμίσει σκηνή από αισθησιακή ταινία, όπου η πρωταγωνίστρια κάνει στριπτίζ.

Ωστόσο πρόκειται για τη χορευτική γυμναστική που ονομάζεται pole dancing και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μορφές εκγύμνασης των γυναικών παγκοσμίως, έχοντας μάλιστα καθιερωθεί ως μια απόλυτα αξιοπρεπής και καθόλου χυδαία μορφή γυμναστικής.

Στο καλλιτεχνικό pole dancing δεν υπάρχει κανένα αισθησιακό στοιχείο, το οποίο να παραπέμπει στο στριπτίζ, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασης είναι αντιθέτως εξαιρετικά απαιτητικό καθώς χρειάζεται δύναμη στους μύες των χεριών και των ποδιών και μεγάλη αντοχή.

Από το 2005 τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, ο χορός στον στύλο διοργανώνεται σε επίπεδο πρωταθλημάτων, ενώ στο μέλλον θα αποτελεί άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς αγώνες.

pole dancing1

Τα οφέλη του pole dancing στο σώμα 

  • Ομοιόμορφη μυϊκή ενδυνάμωση σε όλο το σώμα
  • Βελτίωσης ευλυγισίας και στάσης του σώματος
  •  Μείωση λίπους και κατανάλωση πολλών θερμίδων καθώς είναι αερόβια άσκηση.

Τα οφέλη του pole dancing εκτός από το σώμα είναι ορατά και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς η συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης. Ο συγχρονισμός των χορευτικών κινήσεων με την γυμναστική  αποκαλύπτει σταδιακά την πιο σέξι, θηλυκή πλευρά των γυναικών.

Ταυτόχρονα, όπως όλα τα είδη γυμναστικής έτσι και το pole dancing, συμβάλλει στην ευεξία του πνεύματος, καθώς χαλαρώνει το μυαλό από τα προβλήματα, ανακουφίζει το άγχος και εκτονώνει όλη την πίεση.

- Διαφήμιση -