- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Οι απογευματινές λιγούρες τις οποίες αισθάνεστε είτε βρίσκεστε στο γραφείο είτε στο σπίτι, μπορείτε να τις καλύψετε με ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που αποτελείται από το συνδυασμό τριών θρεπτικών συστατικών.

 

Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους κομμένο σε μικρές φέτες πασπαλισμένο με κανέλλα και μέλι, είναι ένα από τα ιδανικότερα σνακ, καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

 

Το μήλο έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C και οι κατεχίνες. Το συγκεκριμένο φρούτο, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα οπωροπωλεία και τις λαϊκές αγορές ακόμα και στις αρχές της άνοιξης, συμβάλλει επίσης στην προστασία του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος καθώς περιέχει φλαβονοειδή. Παράλληλα, επειδή είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προσφέρει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το αίσθημα του κορεσμού και βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

apple2

Όταν η κανέλα και το μέλι προστίθενται στο συγκεκριμένο φρούτο, η γεύση απογειώνεται και τα οφέλη για την υγεία πολλαπλασιάζονται. Και τα δύο συστατικά είναι απαραίτητα για ένα ισορροπημένο και υγιές διατροφικό πρόγραμμα. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην παραγωγή και τη δράση της ινσουλίνης καθώς περιέχει την ουσία κινναμελαδεΰδη. Από την άλλη πλευρά το μέλι μειώνει αποδεδειγμένα την κακή χοληστερόλη και αυξάνει την καλή.

Ένα δροσιστικό, απόλυτα υγιεινό και με πολύ χαμηλές θερμίδες σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, μπορεί να αντικαταστήσει τα ανθυγιεινά, λιπαρά σνακ.

- Διαφήμιση -