- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξεπροβάλλει μια συνοικία δίπλα στο «απέραντο ελληνικό γαλάζιο» και την καταπράσινη φύση, η Βάρκιζα.

Ένα από τα «διαμάντια» της παραλιακής Αττικής αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για μια σύντομη και ευχάριστη ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή εξόρμηση στη φύση.

Η Βάρκιζα, το παραθαλάσσιο προάστιο της Αττικής, φυσικά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα ελληνικά νησιά και τα κοσμοπολίτικα καλοκαιρινά θέρετρα της υπόλοιπης Αθήνας.

v

Οι μικροί λόφοι, οι αμμουδιές και ο ζεστός ήλιος που «λούζει» με τις ακτίνες του κάθε γωνιά της πόλης δημιουργούν στον επισκέπτη ένα αίσθημα αγαλλίασης και ευφορίας. Ατενίζοντας τον ορίζοντα που παίρνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου από τον ήλιο, τα προβλήματα της καθημερινότητας «εξατμίζονται» και η ηρεμία πλημμυρίζει το μυαλό και το σώμα.

Ένα πραγματικό τουριστικό φιλέτο με παραλίες πολλών στρεμμάτων είτε οργανωμένες είτε ελεύθερες «στολίζουν» ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής. Οι λουόμενοι που καταφθάνουν από ολόκληρη την πρωτεύουσα στη Βάρκιζα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την καθαρή, καταγάλανη θάλασσα και να ξαπλώσουν στις αμμουδερές, χρυσαφένιες παραλίες της.

varkiza paralia

Στα στολίδια της Βάρκιζας προστίθεται το μικρό, γραφικό λιμανάκι της που φιλοξενεί μικρές και μεγαλύτερες βαρκούλες που «τρεμοπαίζουν» με τον άνεμο, σχηματίζοντας κυματισμούς στην επιφάνεια της θάλασσας.

Το ηλιοβασίλεμα από την παραλία είναι ένα θέαμα που «κόβει την ανάσα», ταξιδεύει το βλέμμα και παρασύρει το μυαλό σε όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις, που θα «ξαναζωντανέψουν» πολύ σύντομα.

hliovasilema

Τις καλοκαιρινές μέρες που ο αέρας είναι δυνατός και οι παραλίες υποδέχονται λιγότερους λουόμενους από ότι συνήθως, τη θάλασσα γεμίζουν οι επιδέξιοι και ριψοκίνδυνοι αθλητές του surf και του kite surfing. Οι πολύχρωμοι «αετοί» άλλοτε χάνονται ανάμεσα στα κύματα και άλλοτε περιπλανώνται περήφανοι στην επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για τους επισκέπτες.

barkiza kite

Κάθε γωνιά της Βάρκιζας έχει μια ξεχωριστή «νησιώτικη» ομορφιά και κάθε τοποθεσία «διηγείται» στον ταξιδιώτη τη δική του ιστορία. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την εικόνα της υπέροχης, παραθαλάσσιας Βάρκιζας.

 

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

- Διαφήμιση -