- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Με το άρωμα των αγριολούλουδων της Κρήτης και με ένα ξεχωριστό happening θα καλωσορίσει τους επισκέπτες της η φετινή 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που ανοίγει τις πύλες της από 1 έως 4 Μάιου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ).
Η πρώτη από τις εκδηλώσεις της έκθεσης είναι αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά και η διοργανώτρια εταιρεία «Επικοινωνίες Κρήτης ΕΠΕ» προσκαλεί όλους τους συμμετέχοντες στη δημιουργία του μεγαλύτερου πρωτομαγιάτικου στεφανιού με την Κρήτη «ένθετη» στο εσωτερικό του.
Η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της Μεγαλονήσου με τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου με στόχο να παρουσιάσει τον πλούτο της Κρήτης
στον πολιτισμό, τις γεύσεις και τη διατροφή, στις υπηρεσίες και τις προτάσεις για διακοπές.

 

kriti
Η έκθεση χαίρει της υποστήριξης πλήθους φορέων και οργανισμών, μεταξύ άλλων των υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, πολλών διμερών Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Πειραιά καθώς και όλων των Δήμων της Κρήτης.
Στην έκθεση συμμετέχει πλήθος επιχειρήσεων και συνεταιριστικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής-μεταποιητικής διαδικασίας με κυρίαρχα τα προϊόντα της ονομαστής κρητικής διατροφής (λάδι, κρασί, τυριά, μέλι, αρτοποιήματα κ.ά.), ενώ ξεχωριστή παρουσία έχουν Δήμοι από ολόκληρη την Κρήτη που παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους στις υποδομές, στη γαστρονομία, τις φυσικές ομορφιές, τις προτάσεις για αναψυχή και τουρισμό.
Εκτός από το καταναλωτικό κοινό, η έκθεση υποδέχεται και σημαντικό πλήθος επαγγελματιών από το χονδρικό και λιανικό εμπόριο που έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν νέες συνεργασίες με Κρήτες παραγωγούς και μεταποιητές.

kriti6
Το εκθεσιακό μέρος της Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» πλαισιώνεται από πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Μουσικοχορευτικά δρώμενα από γνωστούς λαογραφικούς και χορευτικούς ομίλους, συναυλίες με παραδοσιακά τραγούδια από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάσεις παραδοσιακών φορεσιών, ομιλίες με θέμα την υγεία και την ευεξία συνθέτουν το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.
Η κρητική διατροφή και γαστρονομία αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων. Γνωστοί σεφ (Ντίνα Νικολάου, Αδάμ Παπαδάκης) καθώς και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης θα φροντίσουν να «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες στις γεύσεις της Κρήτης.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα «ΚΡΗΤΗ 2015: Προϊόντα, κρητική διατροφή και η σύνδεσή τους με τον Τουρισμό». Την ημερίδα συντονίζει ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς.
(δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις στο http://www.pagritiaekthesi.gr/crete/2015/events).

kriti1
Το εισιτήριο για την 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: η μεγάλη συνάντηση» είναι 3 ευρώ και ισχύει και για τις 4 ημέρες της έκθεσης. Με το ίδιο εισιτήριο οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις. Για παιδιά έως 12 ετών, η είσοδος είναι δωρεάν.
Η έκθεση είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (τη Δευτέρα 4 Μαΐου η έκθεση θα κλείσει στις 7μμ).
Περισσότερες πληροφορίες στο site της έκθεσης: www.pagritiaekthesi.gr και στο facebook: https://www.facebook.com/promexpo.gr

- Διαφήμιση -