- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ένας καταπράσινος, χώρος 12 στρεμμάτων που λειτουργεί ως «όαση» πρασίνου και δίνει νέα πνοή στην γκρίζα εικόνα της μεγαλούπολης εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 18:00μμ στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης  από τον δήμαρχο τον κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Γραφείου Τύπου του Δήμου, κ. Μάνταλο Φώτη, με τον οποίο επικοινώνησε και συνομίλησε το Attica Coast, το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο, το οποίο βρίσκεται υπό πλήρη ανακατασκευή τους τελευταίους 4 μήνες, είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

mantallos

«Τον Σεπτέμβριο  με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα δημοτική αρχή παραλάβαμε έναν χώρο εγκαταλελειμμένο δίχως υποδομές και γεμάτο σκουπίδια, σύριγγες και κατεστραμμένες παιδικές κούνιες, και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο αναψυχής για πολλαπλές δραστηριότητες» σχολίασε ο κ. Μάνταλος ξεκινώντας τη συζήτησή μας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο είναι ένα μόνο από τα 6 πάρκα του Δήμου που βρίσκονται υπό ανακατασκευή, με σκοπό να αποτελέσουν ολοκληρωμένους χώρους αναψυχής για την οικογένεια, τον κάθε δημότη ξεχωριστά αλλά και τα κατοικίδιά του.

Ο κ. Μάνταλος μας ενημέρωσε ότι το πάρκο διαθέτει νέα παιδική χαρά πιστοποιημένη για την ασφάλεια των οργάνων της, πάρκο σκύλων, ειδικό χώρο για πικ-νικ, γήπεδο 5Χ5 για τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου αλλά και εκπαιδευτικό Βοτανικό Κήπο τον οποίο μπορούν να επισκέπτονται οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εξορμήσεων. Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπολείπονται ακόμα ορισμένες εκκρεμότητες για την πλήρη ανάπλαση του χώρου, όπως η κατασκευή του θερινού σινεμά.

parko2

Στην Ελλάδα της κρίσης ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης  κατόρθωσε μέσω των δημοτικών πόρων και με τις χορηγίες των τοπικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Υιοθετώ μια παιδική χαρά- Χαρίζω ασφάλεια & χαρά» να παραδώσει στους δημότες έναν παιδότοπο και ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής που είναι ελεύθερο για όλους.

«Στόχος μας ήταν να μεταμορφώσουμε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο μέσα στον αστικό ιστό σε ένα φιλικό περιβάλλον με πολλαπλές δυνατότητες και εναλλακτικές μορφές αναψυχής για την οικογένεια, τα σχολεία και τους φορείς», επεσήμανε ο κ. Μάνταλος.

kouniew

Το μεγάλο πάρτι που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή θα περιλαμβάνει πολύ μουσική από το νεανικό συγκρότημα «Boys and Noise», χορό από τη χορευτική ομάδα του 3ου γυμνασίου Αργυρούπολης καθώς και περιβαλλοντικές δραστηριότητες με μικρά παιδιά που μαθαίνουν και διασκεδάζουν παράλληλα, φυτεύοντας το δικό τους λουλούδι στον κήπο του πάρκου. Τα δωρεάν γλυκίσματα και οι λιχουδιές, οι χειροτεχνίες, τα ομαδικά παιχνίδια και το face painting από την ομάδα εκδηλώσεων «Kiko» δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη μεγάλη γιορτή για τα εγκαίνια του Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου.

Τέλος, ο κ. Μάνταλος τόνισε ότι όλοι οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι στη μεγάλη γιορτή του Δήμου ώστε να υποδεχθούν το νέο «απόκτημα» της περιοχής και να δουν από κοντά ότι έχοντας εμπιστοσύνη στην έντιμη προσπάθεια της δημοτικής αρχής μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα.

protypo oikogeniako parko

- Διαφήμιση -