- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Κι ενώ αναμένεται να επικυρωθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο η πώληση τελικά του 51% του ΟΛΠ, άρχισε να ακούγεται πως την ίδια ώρα θα δημιουργηθούν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία που θα εισπράττουν ένα ποσοστό από τον αγοραστή (Cosco).

Αυτό που συζητείται κατά προτεραιότητα είναι η δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πειραιά, που θα κρατήσει τον τομέα της ακτοπλοΐας και θα εισπράττει ένα ποσοστό το οποίο μπορεί να φτάσει το 4% από τις συνολικές εισπράξεις του ΟΛΠ.

Το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και άλλοι της περιφέρειας, το Πέραμα, η Σαλαμίνα και ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία που θα διεκδικήσουν ποσοστό από τον τζίρο του ΟΛΠ.

Με αυτόν τον τρόπο, την πώληση όχι του 67 αλλά του 51%, η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου συνδυάζεται με ένα «κοινωνικό» μέτρο, την επιχορήγηση του υπό ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πειραιά. 

Αν εγκριθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση του 51% του ΟΛΠ, το Ταμείο θα προχωρήσει στην ενημέρωση των υποψηφίων για τις αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού και θα επανεκινήσει ο διαγωνισμός πώλησης του ΟΛΠ, που σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε τελειώσει…

ΠΗΓΗ: portnet.gr

- Διαφήμιση -