Το Athens Food Festival άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε το κοινό σε μια εκδήλωση που από την πρώτη κιόλας μέρα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Με βασικά συστατικά την αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μύρισε Ελλάδα από τους 200 μικροπαραγωγούς από όλες τις περιφέριες της χώρας που μοιράστηκαν το μεράκι τους με το αθηναϊκό κοινό.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή, με την είσοδό του στον χώρο, ο επισκέπτης βιώνει μια αξέχαστη εμπειρία χάρη στη διακόσμηση του χώρου, που μετατρέπει το ΣΕΦ σε ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό.
Όλα τα προϊόντα του Athens Food Festival διατίθενται προς πώληση σε τιμές παραγωγού, επιτρέποντας στο ευρύ κοινό να προμηθευτεί εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασιά, μαρμελάδες, αποστάγματα, τυροκομικά, μελισσοκομικά, οπωροκηπευτικά, βότανα, αλλαντικά, ζυμαρικά, αλιεύματα, αρτοσκευάσματα και άλευρα.
Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί γνωρίσει τον τρόπο παραγωγής εκλεκτών ελληνικών προϊόντων. Ξεχωριστή θέση κατέχει το παραδοσιακό ελαιοτριβείο που παράγει αγνό παρθένο ελαιόλαδο από όλες τις ποικιλίες ελαιολάδου της Ελλάδας.
To Φεστιβάλ θα υποδέχεται το αθηναϊκό κοινό έως και σήμερα Κυριακή στις 9 μ.μ.