- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ένα άπιαστο όνειρο έγινε… μισή πραγματικότητα. Ο ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του G7 δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την απεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα!

Η επόμενη κίνηση θα πρέπει να γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι τον Δεκέμβριο, ώστε να υπάρξουν και πρακτικά βήματα υλοποίησης της απόφασης, με μοναδικό σκοπό την οριστική παγκόσμια απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την αποφυγή μιας καταστροφικής κλιματικής αλλαγής.

Τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν δράσεις όπως:

  • Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα με 700.000 πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους
  • Συγκεντρώθηκαν 2,7 εκατομμύρια υπογραφές (από την  Avaaz) υπέρ της 100% καθαρής ενέργειας, που παραδόθηκαν σε ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο
  • Οργανώθηκαν διαμαρτυρίες, συναντήσεις με πολιτικούς και υψηλόβαθμους αρμόδιους, δημοσκοπήσεις και ενημερωτικές καμπάνιες
  • Πίεση σε όλα τα επίπεδα ώστε να μπει θέμα στην ατζέντα των G7

Tελικά το αίτημα για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα στήριξαν η ΄Ανγκελα Μέρκελ, ο Πάπας Φραγκίσκος, πλήθος οργανώσεων, το 350.org, η εφημερίδα Τhe Guardian, το World Resources Institute.

Οι περισσότεροι ειδικοί ισχυρίζονται ότι πλέον έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί για το κλίμα, και ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία στο Παρίσι, που θα βάλει τον κόσμο σε τροχιά λύσης.

ΠΗΓΕΣ

«Τέλος στα ορυκτά καύσιμα» (Energypress)

http://energypress.gr/news/telos-sta-orykta-kaysima

G7: Κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στα τέλη του αιώνα

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500003551

- Διαφήμιση -