- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Τα σχέδια του επιχηρηματία συζήγου της , Νεκτάριου Νικολόπουλου και της ίδιας για το νησί Υδρούσα ή Κατραμονήσι το οποίο επινοικίασαν για 25 χρόνια και το οποίο  βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Βούλας, της Βουλιαγμένης , της Γλυφάδας, παρουσίασε η Κατερίνα Λάσπα

idrousa4

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά, η πρώην παρουσιάστρια μίλησε για την απόλυτη μεταμόρφωση που θα γίνει στο νησάκι απέναντι από τη Βούλα.

idrousa6

idrousa7

 

 

Με καραβάκια από τη Βούλα σε 10 λεπτάκια οι Αθηναίοι θα είναι εκεί
Η Κατερίνα Λάσπα υποστήριξε πως βάσει των σχεδιασμών που έχουν κάνει το νησάκι θα γίνει ένας ιδανικός προορισμός για όλους τους Αθηναίους. Συγκεκριμένα, θα μπουν καραβάκια που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Υδρούσα. Είπε ότι θα φεύγουν από την 3η μαρίνα της Βούλας και μέσα σε 10-12 λεπτάκια και με ένα εντελώς συμβολικό αντίτιμο θα μεταφέρουν και θα αποβιβάζουν τον κόσμο στο νησί.

idrousa1
Η πλωτή καντίνα και οι παροχές για τους επισκέπτες
Οι… ανέσεις που θα παρέχονται στους επισκέπτες θα είναι ιδιαίτερα προσεγμένες και με σεβασμό στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, πέραν του εισιτηρίου που θα πληρώνουν για τη μεταφορά τους με το καραβάκι δεν θα υπάρχει κάποιο άλλο εισιτήριο. Στην παραλία θα έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ οι λουόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν προμήθειες (σνακ, αναψυκτικά κ.λπ.) από μία πλωτή καντίνα, από ένα καράβι όπως είπε η Κατερίνα Λάσπα, που θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένο στο νησί.

Έρχονται θέατρο 500 ατόμων, εκκλησάκι και συναυλίες
Στα μελλοντικά σχέδια του ζεύγους Νικολόπουλου-Λάσπα είναι και η περαιτέρω διαμόρφωση του νησιού, με σεβασμό πάντα στο περιβαλλοντικό καθεστώς της περιοχής. Συγκεκριμένα, όλες οι εργασίες που έχουν γίνει έως τώρα για τη διαμόρφωση της παραλίας έχουν πραγματοποιηθεί από εργάτες που δούλεψαν με τα χέρια, καθώς μηχανήματα απαγορεύονται στο νησί. Το ίδιο θα γίνει με τις μελλοντικές εργασίες. Σε αυτές εντάσσονται ένα θέατρο 500 θέσεων, καθώς και ένα εκκλησάκι. Ενώ όπως είπε η Κατερίνα Λάσπα, στο μέλλον το νησί θα μπορεί να φιλοξενεί και συναυλίες.

 

 

Άγνωστο το τι θα κάνουν οι σκαφάτοι που έχουν μετατρέψει την Υδρούσα σε καταφύγιο του Σ/Κ

Για την ώρα παραμένει άγνωστο πώς οι ενοικιαστές του νησιού θα «αντιμετωπίσουν» τους σκαφάτους, οι οποίοι κάθε Σαββατοκύριακο κυριολεκτικά πολιορκούν την Υδρούσα με τα φουσκωτά και τα ταχύπλοά τους. Το νησάκι είναι πολύ κοντά στις ακτές της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, οπότε με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου οι ερασιτέχνες καπετάνιοι και οι παρέες τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της Υδρούσας.

idrousa8

 

Η Υδρούσα

 

Η Υδρούσα ή Κατραμονήσι έκτασης 57 στρεμμάτων, διαθέτει 2 παραλίες, μήκους περίπου 100 μέτρων, βρίσκεται σε απόσταση 0,7 ναυτικών μιλίων από τη Βούλα και 1,5 από τη Βουλιαγμένη και είναι ο προορισμός που προτιμούν όσοι έχουν σκάφος για να πάνε για μπάνιο τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Τα καταγάλανα νερά, αλλά κυρίως η μικρή απόσταση που προσφέρει οικονομία σε καύσιμα και σε χρόνο κάνουν το νησάκι ιδανικό προορισμό για όσους έχουν σκάφος ή τζετ σκι. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι ερασιτέχνες καπετάνιοι δεν βρίσκουν χώρο να δέσουν από τα πολλά σκάφη που έχουν συγκεντρωθεί.


Οι πιο… «μυημένοι» στις κοντινές αποδράσεις πάντως υποστηρίζουν πως είναι ο ιδανικός προορισμός για μία βουτιά τις καθημερινές, καθώς τα σκάφη είναι αισθητά λιγότερα. Μάλιστα η βασική παραλία του προστάτευται από ένα ύφαλο και έτσι μόνο μικρά σκάφη και κυρίως φουσκωτά μπορούν να προσεγγίσουν την ακτή από ένα μικρό θαλάσσιο διάδρομο.

idrousa

 

 

- Διαφήμιση -