- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το καλοκαίρι σημαίνει για τους περισσότερους απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα, παιχνίδια δίπλα στο κύμα, διασκέδαση και καλό φαγητό. Οι εξορμήσεις από την πρωτεύουσα ωστόσο δεν είναι προνόμιο πολλών γι’ αυτό και το Attica Coast σας προτείνει μια σύντομη απόδραση που έχει άρωμα θάλασσας και γεύσεις από φρέσκο ψάρι.

Η μέρα ξεκινάει και τελειώνει στη Γλυφάδα, την επονομαζόμενη και Ελληνική Ριβιέρα καθώς εκεί συνδυάζεται η ομορφιά της θάλασσας με την κοσμοπολίτικη ζωή και τη διασκέδαση. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά προάστια της Αθήνας και έχει εύκολη πρόσβαση από όλες τις γωνιές της Αττικής γεγονός που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι παραλίες που κοσμούν τη Γλυφάδα είναι ποικίλες, καθαρές και μάλιστα πολλές από αυτές ελεύθερες για να κολυμπήσετε ελεύθερα και να μαυρίσετε κάτω από τον καυτό ήλιο. Από τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό έως και την παραλία Αστέρας θα συναντήσετε πεντακάθαρες ακτές που σας προκαλούν να τις επισκεφθείτε. Μπορεί βέβαια οι περισσότερες από αυτές να μην είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες και beach bar, όμως σε κοντινή απόσταση θα βρείτε ένα αναψυκτήριο ή μια καντίνα που προσφέρουν κρύο καφέ και δροσερά ροφήματα.

paralia2

Ωστόσο η παραλία που ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης των τουριστών αλλά και των ντόπιων είναι ο «Αστέρας Γλυφάδας» που εκτείνετε σε μία μεγάλη έκταση κατά μήκος της μικρής χερσονήσου προς τα νότια της Γλυφάδας. Το βλέμμα αιχμαλωτίζεται από την ομορφιά του τοπίου που συνδέει αρμονικά την χρυσαφένια αμμουδιά με το απέραντο γαλάζιο και τις ευχάριστες πιτσιλιές από πράσινο.

Με ένα πολύ μικρό αντίτιμο μπορείτε να απολαύσετε την «προσιτή πολυτέλεια» της ξαπλώστρας, ενός αναψυκτικού, του ντουζ και των υπόλοιπων παροχών της πλαζ.

asteras2

Και όταν φτάσει το μεσημεράκι και η θαλασσινή αύρα σας ανοίξει την όρεξη για γευστικούς ψαρομεζέδες ένα είναι το στέκι στη Γλυφάδα, το ιστορικό «Μαριδάκι». (Διαδόχου Παύλου, 2η Μαρίνα, Γλυφάδα).

Από το 1965 το μικρό ουζερί πάνω στη θάλασσα ταΐζει τους θαμώνες του με φρέσκα ψάρια που μόλις έχουν πιαστεί στα δίχτυα επιδέξιων ψαράδων. Οι γαρίδες, το χταποδάκι, τα τηγανητά καλαμάρια και όλα τα παραδοσιακά ψαράκια του Σαρωνικού είναι εγγυημένα το πιο γευστικά δυνατό σημείο της ταβέρνας.

maridakiΦυσικά, όπως το απαιτεί η ελληνική κουλτούρα, το ουζάκι ή το τσιπουράκι σερβίρονται ως συνοδευτικό στο τραπέζι δημιουργώντας μια ευχάριστη καλοκαιρινή ζάλη. Οι άκρως προσιτές τιμές κάνουν «Το Μαριδάκι» ακόμα πιο δημοφιλές και αγαπητό στο κοινό που αναζητά τέτοια value for money ταβερνάκια.

- Διαφήμιση -