- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης και τον γρήγορο ρυθμό των πολιτικών εξελίξεων που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών, η διάθεση για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές μοιάζει να έχει ξεθωριάσει.

Ωστόσο, παρά το κλίμα της εποχής οφείλετε να ξαναβρείτε το χαμόγελό σας, να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας και να αρπάξετε κάθε ευκαιρία γύρω σας για να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Το Attica Coast σας προτείνει μερικές εναλλακτικές προτάσεις να περάσετε όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σας το Σαββατοκύριακο, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.

Καταρχάς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την προσωρινή δωρεάν μεταφορά των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ανακαλύπτοντας διαφορετικές ευχάριστες διαδρομές κατά μήκος της παραλιακής Αττικής. Παίρνοντας το τραμ μαζί με τα παιδιά σας μπορείτε να απολαύσετε τα χρώματα και την ομορφιά του απέραντου ελληνικού γαλάζιου που “λούζει” όλη την Αττική ακτή. Μπορείτε μάλιστα να σταματήσετε στην Μαρίνα Φλοίσβου ή στο Πάρκο Φλοίσβου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση για να περπατήσετε πλάι στο κύμα, μέσα στην καταπράσινη φύση παίρνοντας στον χέρι τον καφέ σας.

tram

Κλείστε την τηλεόραση, σηκωθείτε από τον καναπέ και ξεχυθείτε στις πλατείες της γειτονιάς σας για να διασκεδάσετε με την παρέα σας ή το ταίρι σας χωρίς να αδειάσει και το πορτοφόλι σας. Ειδικά για τους κατοίκους των παραθαλάσσιων προαστίων η πολυσύχναστη πλατεία της Ν. Σμύρνης αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε τις μπύρες σας από το πιο κοντινό περίπτερο. Τόσο η κεντρική πλατεία όσο και η πρόσφατα αναπλασμένη πλατεία Χρυσοστόμου στη Νέα Σμύρνη προσφέρουν άνετα παγκάκια για ατελείωτες συζητήσεις και γέλια με την παρέα σας, ενώ τα γειτονικά μπαράκια προσφέρουν δωρεάν τη μουσική.

plateia

Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις ελεύθερες ακτές της παραλιακής, αράζοντας στην αμμουδιά, παίζοντας ρακέτες, κάνοντας βουτιές και beach sport κάτω από τον καυτό ήλιο. Σε παλαιότερο άρθρο του Attica Coast θα βρείτε όλες τις κατάλληλες παραλίες της Αττικής που διαθέτουν άφθονο χώρο για να στήσετε την ομπρέλα σας και πεντακάθαρα νερά για να κολυμπήσετε με τις ώρες χωρίς να πληρώσετε κανένα αντίτιμο. Για να φτάσετε στην παραλία εξοικονομώντας ακόμα περισσότερα χρήματα, καλό θα ήταν να προτιμήστε τις συγκοινωνίες που προσφέρονται δωρεάν μέχρι και την 6η Ιουλίου.

 

volley

Και τέλος επειδή μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι το καλό φαγητό, σας προτείνουμε να πάρετε τα φαγητά και τα ποτά από το ψυγείο σας και να βγείτε στις παραλίες και τα υπαίθρια πάρκα κάνοντας πικ νικ. Τα ακριβά εστιατόρια είναι στις μέρες μας μια πολυτέλεια για λίγους, αλλά αυτό καθόλου δεν πρέπει να σας πτοεί. Με καλή διάθεση, φίλους και πολύ μεράκι μπορείτε να στήστε το δικό σας εστιατόριο πλάι στο κύμα με ένα απλό τραπεζομάντιλο, μερικά κεριά και φυσικά με τα καλούδια που έχετε μαγειρέψει.

pik nik

Τα χρήματα, ίσως αποτελούν το μέσον για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όμως ουσιαστικά για να απολαύσετε τη ζωή ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της, το μόνο που χρειάζεστε είναι το χαμόγελο και λίγη αισιοδοξία.

- Διαφήμιση -