- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Πας και με το αυτοκίνητο …και με την μοτοσυκλέτα ακόμα και με την συγκοινωνία. Τι είναι τελικά …απόσταση μιας ανάσας …διασχίζεις την πανέμορφη παραλιακή , περνάς τον Άγιο Κωνσταντίνο στην Γλυφάδα, φτάνεις Καβούρι , παίρνεις αναπνοή στις ομορφιές της Βουλιαγμένης και …λίγο γκάζι μετά και έφτασες Βάρκιζα …
που τα έχει όλα… καλό και ποιοτικό φαγητό, ωραία και ατμοσφαιρικά ποτάκια με θέα τον αργοσαρωνικό, δροσερές βουτιές και διασκέδαση μέχρι το πρωί και …συνεχίζεις λίγο ακόμα για να βρεις παραλίες διαμάντια για απόλαυση και τα συναφή
Σκαλάκια Αλθέας
Μετά την Αγία Μαρίνα υπάρχει η ταμπέλα «Αλθέα». Κόβουμε ταχύτητ και βλέπουμε ένα δρομάκι που οδηγεί σε ένα χώρο parking. Παρκάρουμε το αμάξι ή την μοτοσυκλέτα εκεί και κατεβαίνουμε τα σκαλάκια.

barkiz5
Είναι ένας μικρός κολπίσκος με αμμουδιά στα έξω του αλλά πετρούλες στο μέσα του. Αυτό όμως ξέρεις πολύ καλά εγγυάται ότι τα νερά είναι αρκετά καθαρά αρκεί να μην έχει περίεργους ανέμους.

 

barkiz3

 

Heaven Beach – Λαγονήσι
Είναι στο 41,3 χλμ, μετά το Grand Resort, αμέσως μετά, ο δρόμος κάνει ένα άνοιγμα. Παρκάρεις και από κάτω είναι η παραλία. Αμμουδιά, ομπρέλες και μια όμορφη ηρεμία.

barkiz6

 
Οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν αρκεί να παραγγείλεις κάτι από το “Πεύκο”. Ένα καφεδάκι, μια γρανίτα.

barkiz7
Έχει και αρκετά φαγώσιμα. Από σάντουιτς και σαλάτες,

 

 

 

Loca Άγιος Νικόλαος
Βρίσκεσαι στην Ανάβυσσο και μόλις δεις την ταμπέλα με την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στρίβεις δεξιά. Όπως σε πάει ο δρόμος θα βρεθείς μπροστά σε μια περίεργη συναγωγή κολπίσκων όπου στο βάθος δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Ο αριστερός κολπίσκος είναι μόνο για καραβάκι ενώ στους άλλους δύο και μεγαλύτερους υπάρχει το Loca.

barkiz9

Ισχύει το ίδιο και εδώ για τις ξαπλώστρες. Αν δοκιμάσεις κάποια από τα πιάτα που προσφέρει ή πιείς τον καφέ σου μπορείς να την έχεις δικιά σου όλη μέρα. Διαθέτει πίτσες, club, burger, σαλάτες και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Εμείς δοκιμάσαμε κάτι donutsάκια που μας μίλησαν από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε.
Πολλοί έρχονται ανεξάρτητα από το μπάνιο, μόνο για να πιούν το ποτό τους στον χώρο με τα τραπεζάκια και το γρασίδι. Τόσο ωραία είναι.

barkiz8

Υπάρχει γήπεδο beach volley, beach soccer, ενώ στην άκρη της παραλίας υπάρχει χώρος για μασάζ.

 

 

ΚΑΠΕ – Λεγραινά
Ίσως η καλύτερη παραλία της Αττικής. Το ίσως μπαίνει γιατί θέλω να είμαι αντικειμενικός. Για μένα είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Λίγο πριν φτάσεις στο Σούνιο και αφού έχεις περάσει τα Λεγραινά υπάρχει μία ταμπέλα για μια ταβέρνα. Εκεί ακριβώς στρίβεις δεξιά και αφήνεις τον δρόμο να σε πάει. Μετά τα πολλά σπίτια θα δεις μια ταμπέλα που λέει ΚΑΠΕ. συνεχίζεις και στην κατηφόρα παρκάρεις.

barkiz11
Μόνο και μόνο από την θέα που σου χαρίζει από ψηλά σαστίζεις. Κατεβαίνεις τα σκαλιά και καταλαβαίνεις ότι είσαι κάπου αλλού. Σε ένα παρθένο μέρος. … Είναι σαν να βρίσκεσαι σε νησί. Νιώθεις σίγουρα σα να μην είσαι στην Αττική.

barkiz13

 

Μόλις κατέβεις τα σκαλιά υπάρχει βότσαλο. Παρέες σκορπισμένες αλλά τίποτα το οργανωμένο. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι μια τέτοια παραλία. Καθαρά νερά, που βαθαίνουν στο τρίτο σου βήμα και σε δελεάζουν να κολυμπήσεις μέχρι βαθιά. Τα σαββατοκύριακα ίσως πετύχεις την καντίνα να έχει στηθεί λίγο πριν τα σκαλιά. Αν όχι τότε δεν υπάρχει κάτι κοντά, άρα πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου.

barkiz12

 

 

barkiz14

- Διαφήμιση -