- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το καλοκαίρι θέλει θάλασσα και αυτή με τη σειρά της θέλει τα κατάλληλα αξεσουάρ για να είστε στιλάτες και άνετες αλλά παράλληλα απόλυτα προστατευμένες κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το απόλυτο αξεσουάρ της παραλίας είναι πρακτικό και απογειώνει τις εμφανίσεις σας από το πρωί έως το βράδυ. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το panama hat, το πιο διαχρονικό αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας που μπορείτε να το συνδυάσετε με μαγιό, καφτάνια, παρεό ή απλά με κοντά σορτσάκια.

panama1

Το ψάθινο καπέλο που όλοι και όλες συνηθίζουμε να φοράμε στην παραλία έρχεται από πολύ μακριά, συγκεκριμένα από το Εκουαδόρ που έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή τέτοιων καπέλων. Ήδη από το 1600 οι κάτοικοι του Εκουαδόρ ξεκίνησαν να δημιουργούν τα καπέλα από τα πλεγμένα φύλλα του φυτού Carludovica palmata και μέχρι το 1800 τα Panama hats είχαν κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές, εντυπωσιάζοντας τους καταναλωτές για την ποιότητα και το design τους.

11715861_883013931773226_1158534283_n

Σήμερα, τα καπέλα αυτά επιστρέφουν στις σελίδες μεγάλων περιοδικών μόδας και υιοθετούνται από όλους τους κατοίκους των παραθαλάσσιων προαστίων που κάνουν εξορμήσεις στην παραλία ή μια απλή καλοκαιρινή βόλτα. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι τα ψάθινα καπέλα έγιναν συνώνυμο του απαράμιλλου στιλ και της γοητείας μεγάλων σταρ του σινεμά που τα χρησιμοποίησαν τόσο στις ταινίες τους όσο και στην καθημερινότητά τους για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα και τους φωτογράφους.

star

 

Η τάση της μόδας φέτος επιτάσσει τα panama hats να συνδυάζονται εκτός από το μαγιό, με το κλασσικό τζιν και ένα T-shirt, ψηλόμεσο τζιν σορτσάκι και ανάλαφρα τοπ, oversized γυαλιά ηλίου αλλά και boho φούστες.

Για να επιλέξετε το δικό σας αγαπημένο panama hat που θα σας συνοδέψει στις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, επισκεφθείτε υπαίθριες αγορές, καταστήματα με είδη παραλίας αλλά και καταστήματα με τουριστικά είδη στα νησιά όπου υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια.

11667031_883013945106558_125814616_n

 

- Διαφήμιση -