- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η πίτσα ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Ίσως ακούγετε μια εύκολη λύση όταν πχ βαριόμαστε να μαγειρέψουμε, όμως μια αυθεντική πίτσα φτιαγμένη με μεράκι και φαντασία μετατρέπεται σε ένα έργο τέχνης και ξεφεύγει πολύ από τα όρια του λεγόμενου πρόχειρου φαγητού.

Ήταν κάπου στο 1889 όταν ο  σεφ Rafaelle Esposito, δημιούργησε προς τιμήν της βασίλισσας Margherita την πρώτη πίτσα (τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα). Εμπνευσμένος από τα χρώματα της ιταλικής σημαίας δημιούργησε μια πίτσα με κόκκινη σάλτσα, μοτσαρέλα και βασιλικό, που εξέπληξαν τόσο πολύ την Βασίλισσα που της χάρισε το όνομα της. Η πίτσα Μαργαρίτα θεωρείται μέχρι και σήμερα η πιο δημοφιλής πίτσα.

Το attica coast έψαξε και βρήκε τις κορυφαίες πίτσες στην περιοχή της Γλυφάδας και σας τις παρουσιάζει.

pitsa

Μια πολύ σοφή επιλογή δεν είναι άλλη από το εστιατόριο του Ηλία Σκουλά στη Γλυφάδα που ακούει στο όνομα Food Mafia. Σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από ταινία του Quentin Tarantino, μπορείτε να δοκιμάσετε τις μοναδικές δημιουργίες του βραβευμένου σεφ και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία γεύσης μέσα σε μια ονειρική  Νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα. Αξίζει να δοκιμάσετε την εκπληκτική πίτσα με αγριοκάτσικο από την Κρήτη με μοτσαρέλα, τρούφα και taleggio. To Food Mafia θα το βρείτε Φιλικής εταιρείας 10 στη Γλυφάδα.

large_cantinetta-3472

Με την υπογραφή του πασίγνωστου σεφ Κώστα Τσίγκα, η ιταλική πίτσα αποκτά πλέον το νέο της σπίτι εν ονόματι Cantinetta στην οδό Πανδώρας 14 στη Γλυφάδα. Η Αυθεντική ιταλική πίτσα ψημένη σε πετρόφουρνο με λεπτή και τραγανή ζύμη θα βγάλει νοκ άουτ κάθε άλλη πίτσα που έχετε δοκιμάσει. Αξίζει ανεπιφύλακτα να τιμήσετε την Gorgonzola Dolce, φτιαγμένη με αυγό, ραντίκιο, πατάτα και δεντρολίβανο. Οι τιμές δε, είναι απόλυτα λογικές για την εποχή.

3906

Και το όνομα αυτού «Sale Bianco da Salvatore». Άλλο ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο βγαλμένο από την κλασσική παράδοση της λάγνας Ιταλίας. Ο Σικελός executive chef Salvatore Andolina φέρνει από την πατρίδα του όλα τα μυστικά της ιταλικής πίτσας και δημιουργεί gourmet πίτσες βασισμένες όμως στις κλασσικές αξίες της γειτονικής χώρας. Δοκιμάστε την θεσπέσια πίτσα με ιταλικό σαλάμι, τρούφα, μοτσαρέλα και βασιλικό.

cad89d6a1ed0565cfdb996352321c7ce

Μία από τις καλύτερες πίτσες στη Γλυφάδα θα τις βρούμε και στο Peccati di gola στην οδό Κύπρου 50. Με πρωτότυπους συνδυασμούς,  κλασσικές γεύσεις, και το μεγάλο ατού του καταστήματος την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, είναι σίγουρο πως η Peccati di gola θα σας ταξιδεύσει στις γραφικές συνοικίες της όμορφης Νάπολης. Δοκιμάστε την εξαιρετική πίτσα με προσούτο, γκοργκοντζόλα και αχλάδι και μην διστάσετε να δημιουργήσετε τον δικό σας συνδυασμό υλικών.

Άντε και καλή μας όρεξη…

 Σπύρος Μάρης

- Διαφήμιση -