- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η ιστορική Λεόντειος Σχολή και δη το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης , αναγνωρίζει και τιμά το πρόσωπο και το σπουδαίο έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδοςκ.κ Ιερωνύμου του Β΄.

Συγκεκριμένα η Κοινότητα των Μαριανών Αδελφών, τα Λεόντεια Λύκεια και η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου θα ανακηρύξουν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο σε επίτιμο μέλος της Ένωσης Αποφοίτων Λυκείου και Απονομής του Χρυσού Σταυρού Αρετής και Ευποιίας την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00 μμ στο Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης.

difi

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπήρξε καθηγητής του Λεοντείου Ν.Σμύρνης.
Γράφει η πρόσκληση του Συλλόγου αποφοίτων για την τελετή: «Οι μαθητές του ποτέ δεν ξέχασαν το φωτισμένο φιλόλογο καθηγητή Ιωάννη Λιάπη. Τον Δάσκαλο που είχε φλόγα στα μάτια, αγάπη στην καρδιά κι όρεξη για μάθημα που δεν περιοριζόταν σε ξηρή διδασκαλία αλλά προσπαθούσε να τους ανεβάσει όπως λένε τα παιδιά του τότε οι μαθητές του,… την ψυχική τους  διάθεση ,να τους εμπνεύσει πέρα και έξω από το μάθημα σε θέματα που είχαν συνάφεια με τη ζωή με τις αξίες με τα ιδανικά .

Κανένας από τους μαθητές του δεν μπορεί να ξεχάσει την ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Λιάπη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εκεί γύρω στο 1967 όταν όλα ήταν μαύρα και κατηφή για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Ετσι σμιλεύθηκε μια σχέση ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή διαχρονική, μια σχέση εκτίμησης και αγάπης.

Eίναι η ελάχιστη ανταμοιβή στον  Ανθρωπο που σημάδεψε ανεξίτηλα με την παρουσία του ως δάσκαλος την παιδαγωγική Ιστορία της Λεοντείου που υπήρξε , ένας ξεχωριστός δάσκαλος στις τότε δύσκολες εποχές ένας δάσκαλος που ενέπνεε, και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους μαθητές του και Εκείνος τους ανταπέδωσε την αγάπη και την εκτίμηση πλουσιοπάροχα και εξακολουθεί …και το αποδεικνύει συνεχώς».

Στη φωτογραφία ο καθηγητής Ιωάννης Λιάπης απευθύνεται στους μαθητές του τον Οκτώβριο του 1967

 

 

 

Μετά την προσευχή θα ακολουθήσει προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για την Μαριανή Αποστολή στην Ελλάδα Αδελφό Ματθαίο Λεβαντίνο και από την Γενική Διευθύντρια του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης Αικατερίνη Μουζάκη και χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου Παναγιώτη Μάμαλη, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση της πορείας στο Λεόντειο Λύκειο του Φιλόλογου- Ιστορικού Καθηγητή Ιωάννη Λιάπη από τον Αδελφό Φραγκίσκο Κρητικό.

 

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του πολυσχιδούς κοινωνικού και πνευματικού έργου του τιμώμενου Αρχιεπισκόπου κ.κ Ιερονύμου του Β΄ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

leon

- Διαφήμιση -