- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ο πρώτος και μοναδικός αγώνας δρόμου αφιερωμένος στην ιστορική πολιτιστική και αθλητική κληρονομιά της Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Νέας Σμύρνης …πραγματοποιείται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στην Νέα Σμύρνη .

Πρόκειται για τον 1οΑγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες  «Historic Run-Τρέχοντας στην Ιστορία» που οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης , το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης , το Τμήμα Νεολαίας του Ερυθρού Σταυρού και τον Πανιώνιο Π.Γ.Σ.Σ .

runs3

Η μοναδικότητα της Νέας Σμύρνης από ιστορικής και πολιτιστικής άποψης, γέννησε την ιδέα δημιουργίας του αγώνα , που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός ως μια μαζική διοργάνωση με την συμμετοχή  δρομέων, αθλητών , φιλάθλων , συλλόγων από την Νέα Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Με βασικό σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες , το προηγούμενο βράδυ (το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2015) θα προηγηθεί μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο αθλητικό πνεύμα , με τίτλο «Ωδή στην Καλλιπάτειρα» με την συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας και πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών και αθλητών .

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης καθώς και πολλές άλλες ταυτόχρονες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η διαδρομή θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου καθ’ όλο το μήκος της στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, περιμετρικά των γραμμών του Τραμ.Οι αναφορές μνήμης στη πόλη της Νέας Σμύρνης είναι καθημερινά παρούσες σε κάθε της σημείο.
Η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος, τα μνημεία, οι πλατείες και τα ονόματα των δρόμων της αποτελούν αναφορά μνήμης της Μικρασιατικής γης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη και τον Πόντο. Ο αγώνας αποτελεί για εμάς μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και τη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

nea-smirni-historic-run runs2

Ο αγώνας θα αποτελέσει το κλείσιμο των 40ήμερων εκδηλώσεων των «Ιωνικών Γιορτών», στοχεύοντας να είναι ο αθλητισμός, αυτός που θα σημάνει τη λήξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Αττικής.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 10:00 στις 4/10/15.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Οκτωβρίου 
Δημοτικό Πολιτιστικό κέντρο «Γαλαξίας»
10:00-20:00
Λειτουργία έκθεσης Χορηγών & Εταιρειών

Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Πλατεία Νέας Σμύρνης – Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου
– 8:00-9:00
Λειτουργία γραμματείας αγώνα
– 8:00-13:00
Λειτουργία Έκθεσης Χορηγών & Εταιρειών

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924 και στο email: politistikosorg@yahoo.gr

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες από τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: www.neasmirnihistoricrun.gr»

- Διαφήμιση -