- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Το αθλητικό συγκρότημα στην πλαζ Βοτσαλάκια, άνοιξε τις πόρτες του για τους μαθητές, οι οποίοι αθλήθηκαν και διασκέδασαν στα 2 γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, στα 2 γήπεδα τένις, στο κολυμβητήριο, στα γήπεδα μπάσκετ και  beach volley. Στον δε περιβάλλοντα  χώρο,  τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε υπαίθρια άθληση.

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, διοργάνωσαν δραστηριότητες  για μαθητές σχολείων της πόλης.

IMG_4450Έτσι, εκτός του αθλητικού συγκροτήματος στην πλαζ Βοτσαλάκια, τις πύλες τους άνοιξαν και τα αθλητικά κέντρα και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης.

Στόχος φυσικά ήταν η άθληση, η ψυχαγωγία και η διασκέδαση: «Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών μάς γεμίζει χαρά και ενισχύει το στόχο μας να προσφέρουμε όσο γίνεται περισσότερα αθλητικά δρώμενα στα παιδιά των σχολειών του Πειραιά» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος συνέχισε: «Ο Ο.Π.Α.Ν., εκτός από τον σωματειακό αθλητισμό υποστηρίζει έμπρακτα τον σχολικό αθλητισμό, υλοποιώντας  αθλητικές δράσεις για τους μαθητές της πόλης. Ένας από τους κυρίαρχους στόχους μας είναι να υπάρχουν  άρτιες αθλητικές υποδομές  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, έτσι ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια».

IMG_4482Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία: «Η στροφή των μαθητών μας προς τον αθλητισμό αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Ήδη σε μερικά από τα σχολεία μας προχωρούμε σε συντήρηση των γυμναστηρίων και των αύλειων χώρων όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Ταυτοχρόνως διοργανώνουμε εκδηλώσεις-αγώνες διαφόρων αθλημάτων στις οποίες βασικοί συμμετέχοντες είναι οι μαθητές μας».

 

 

- Διαφήμιση -