- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί σε κατοίκους και επιχειρηματίες της Βάρκιζας η επικείμενη αναμόρφωση της πλατείας της Βάρκιζας όπου καθημερινά την διασχίζουν χιλιάδες πολίτες.

Το έργο εντάσσεται στα μεγάλα έργα υποδομής που δόθηκαν σε δημόσια διαβούλευση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Τα έργα αφορούν τις ναπλάσεις τριών πλατειών, την Πλατεία Βάρκιζας και την Πλατεία Ζησιμοπούλου, και τον κοινόχρηστου χώρο παραπλεύρως του Ιερού Ναού Πέτρου & Παύλου στο Δίλοφο Βάρης, καθώς και την επαναδιαμόρφωση του τμήματος της Οδού Περικλέους (Μαρώτη) μεταξυ των οδών Φαίδονως και Θάσου, και την διαμόρφωση του κόμβου Υπάτης, Φλέμινγκ, Περικλέους, Φαίδωνος.

Οι προτεινόμενες αναπλάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στα πλαίσια της διαβούλευσης ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης προκειμένου να τοποθετηθεί και να υποβάλει προτάσεις.
Παράλληλα, έχουν αποσταλεί στο συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης (τοπικό) για γνωμοδότηση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην δημοπράτηση των έργων, κάνοντας την αρχή σε μια σειρά από έργα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τη Δημοτική Ενότητα Βάρης.

Την ίδια ώρα κάτοικοι, φορείς και επιχειρηματίες της Βάρης, Βάρκιζας και Βουλιαγμένης έχουν στόχο να ανατρέψουν τα σχέδια του δήμου για την μη λειτουργική ανάπλαση και να γίνει ανάπλαση με στόχο την ομαλή λειτουργία της περιοχής, των επιχειρηματιών αλλά και την ουσιαστική αισθητική της πλατείας της Βάρκιζας καθώς στο σημείο είναι η πιάτσα των ταξί, φούρνοι, φαρμακείο, επιχειρήσεις εστίασης κτλ.

Γι αυτόν τον λόγο την Τρίτη 20 Οκτωμβρίου όπου λήγει η δημοσια διαβούλευση, κάτοικοι και επιχειρηματίες θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Κωνσταντέλλο στις 7 και μισή το απόγευμα. 

 

Η ανακοίνωση και το σχέδιο των δημοτών που αντιδρούν στην μη λειτουργική ανάπλαση : 

varkiza polites2varkiza polites1

varkiza polites3

Το προτεινόμενο σχέδιο του Δήμου για την ανάπλαση της πλατείας

varkizas geniki katopsi small

 

 

ΠΗΓΗ : www.notosnet.gr

- Διαφήμιση -