Σεξ ή αγάπη, απλή συνέρευση ή οργασμός; Ο μέγας φιλόσοφος και δάσκαλος της αυτογνωσίας Osho, περισσότερο απ’ όλους κατόρθωσε να μιλήσει για κάτι που αγνοούν οι περισσότεροι: για την αληθινή αξία της ανθρώπινης επαφής. Πολύ πέρα από την ηθική και τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει, υπάρχει η ίδια η πραγματικότητα της ζωής και η ουσία της ανταλλαγής ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Τι κερδίζουμε από την επαφή μας με κάποιον άλλο;
«Η αγάπη μπορεί να δώσει νέα ψυχή στο σεξ. Τότε μεταμορφώνεται το σεξ, γίνεται όμορφο, δεν είναι πλέον σεξ, περιέχει κάτι από το πέραν. Έχει μετατραπεί σε γέφυρα. Μπορεί να αγαπάς έναν άνθρωπο γιατί σε ικανοποιεί στο σεξ. Δεν πρόκειται για αγάπη, πρόκειται για συναλλαγή. Μπορεί να κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο επειδή τον αγαπάς. Τότε το σεξ ακολουθεί ακριβώς σαν ίσκιος, είναι μέρος της αγάπης. Τότε είναι όμορφο, τότε δεν ανήκει πλέον στον κόσμο των ζώων. Τότε έχει ήδη εισέλθει κάτι από το πέραν κι αν συνεχίσεις να αγαπάς βαθιά έναν άνθρωπο, σιγά-σιγά το σεξ εξαφανίζεται».
«Όταν κάνεις σεξ με έναν άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, νομίζεις ότι αυτό σας ενώνει», έλεγε σε ομιλία του και επέμενε πως για μια στιγμή σού δίνει την ψευδαίσθηση της ενότητας και μετά έρχεται ξαφνικά μια πελώρια διαίρεση. Γι’ αυτό ακριβώς, μετά από κάθε σεξουαλική πράξη, παρουσιάζεται μια απογοήτευση, μια θλίψη.
Οι άνθρωποι που φοβούνται την αγάπη δεν φοβούνται το σεξ. Η αγάπη είναι επικίνδυνη, το σεξ δεν είναι επικίνδυνο, μπορείς να το χειραγωγείς. Υπάρχουν πολλά εγχειρίδια πώς να το κάνεις αυτό. Μπορείς να το χειραγωγήσεις -το σεξ μπορεί να μετατραπεί σε μια τεχνική. Η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να γίνει μια τεχνική. Αν προσπαθήσεις στο σεξ να διατηρήσεις τον έλεγχο, τότε ακόμη και το σεξ δεν θα βοηθήσει να φτάσεις στο υπέρτατο στοιχείο. Θα πάει ως ένα σημείο και θα γυρίσεις πίσω, γιατί κάπου χρειάζεται κι εκείνο την πλήρη χαλάρωση.
Ο Osho όμως προχώρησε πιο πολύ… «Γι΄αυτό ακριβώς γίνεται όλο και πιο δύσκολος ο οργασμός. Η εκσπερμάτωση δεν είναι οργασμός, δεν είναι οργασμικό πράγμα να γεννήσεις παιδιά. Ο οργασμός αφορά τη συμμετοχή όλου του σώματος: του νου, του σώματος, της ψυχής, όλων αυτών μαζί. Πάλλεσαι, πάλλεται όλη σου η ύπαρξη, από τα δάχτυλα των ποδιών έως το κεφάλι. Δεν έχεις πια τον έλεγχο, σε έχει κυριεύσει η ύπαρξη και δεν ξέρεις ποιος είσαι. Είναι σαν ένα είδος τρέλας, είναι σαν ένα είδος ύπνου, είναι σαν το διαλογισμό, είναι σαν το θάνατο».
HOLISTIC FITNESS TEAM