- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Πως βλέπει τη Βάρκιζα ένας ξένος; Ο καταξιωμένος travel blogger, Alexander McKinsey, βρέθηκε τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και έγραψε για την εμπειρία του στα νότια προάστια.

Το “Follow McKinsey” είναι το όνομα του blog του Αμερικάνου, το οποίο συγκεντρώνει πολλά χτυπήματα σε καθημερινή βάση. Εδώ μπορείτε να βρείτε το κείμενο του.

Η μεταφρασμένη δημοσίευση του:

Μακριά από την πλατεία Συντάγματος

Είναι ένα όμορφο μέρος κοντά στην Αθήνα όπου μπορείς να δραπετεύσεις από την πολύ ζεστή πλατεία Συντάγματος, να κολυμπήσεις στη γαλάζια θάλασσα και να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, μαζί με το αλάτι της θάλασσας.

Θα σας μιλήσω για τις πρόσφατες διακοπές μου στη Βάρκιζα, μια μικρή παραλιακή πόλη που βρίσκεται 30 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο της Αθήνας και περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Υπάρχουν αρκετές άλλες πόλεις στα νότια προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας που αποκαλούνται Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οι πιο αξιοπρόσεκετες είναι η Βάρκιζα, η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα.

Αρκετοί εύποροι Αθηναίοι έχουν εκεί τις θερινές τους κατοικίες που χρησιμοποιούν από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο. Ένα καλό σημείο είναι ότι αυτές οι πόλεις δεν αδειάζουν κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων μένει εκεί μόνιμα.

Πού να μείνει κανείς στη Βάρκιζα

Ένα σημαντικό θέμα που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι ολόκληρη η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι πολύ λιγότερο προσανατολισμένη στον τουρισμό σε σύγκριση με ορισμένα απολύτως τουριστικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Μύκονος. Λιγότερο προσανατολισμένη στον τουρισμό σημαίνει ότι η ξενοδοχειακή υποδομή δεν συγκρίνεται με ό,τι θα βρείτε για παράδειγμα στην Κρήτη, που διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από ξενοδοχειακές αλυσίδες, κατά μήκος της ακτογραμμής. Αντίθετα, θα βρείτε μερικά μέτριου μεγέθους ξενοδοχεία εδώ, που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται απο Αθηναίους για τις σύντομες αποδράσεις τους.

Πιστέυω ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα διότι δεν θα συναντήσετε πολύβουους δρόμους με μεγάλο αριθμό τουριστών εδώ. Όλα είναι μικρά και ήσυχα, παρόλο που πολλοί Έλληνες επισκέπτονται τις τοπικές παραλίες κατά τα Σαββατοκύριακα, ειδικά το καλοκαίρι. Η Βάρκιζα έχει ορισμένες από τις πιο καθαρές ακτές σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα.

Το κλίμα στη Βάρκιζα

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου επίσκεψης στη Βάρκιζα ερωτεύτηκα τους ήσυχους δρόμους, το φρέσκο θαλασσινό αέρα που έφερνε και μυρωδιές από τα πεύκα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι ότι η τοπική κολυμβητική περίοδος ξεκινά νωρίτερα σε σχέση με άλλα παραλιακά θέρετρα στην Ευρώπη. Συνήθως ξεκινώ τα μπάνια εδώ τον Μάιο και τερματίζω την περίοδο μέσα Νοεμβρίου, χάρη στο υποτροπικό Μεσογειακό κλίμα.

Ο Σεπτέμβριος είναι στην πραγματικότητα ένα ζεστός μήνας στη Βάρκιζα και κατά κανόνα χρησιμοποιώ air condition τη νύχτα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Λατρεύω τον Οκτώβριο επειδή συνήθως έχει βροχερές μέρες που κάνουν το γρασίδι πράσινο, τον αέρα φρέσκο και μαλακώνουν τη ζέστη.

Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Αθήνα, θυμηθείτε ότι η Ακρόπολη και το Σύνταγμα δεν είναι τα μόνα μέρη που μπορείτε να απολεύσετε εκεί! Δεν είναι απαραίτητο να πάτε στα νησιά για να έχετε ένα όμορφο μπάνιο στην εξαιρετική γαλάζια θάλασσα!

ΠΗΓΗ: 3vita.gr

- Διαφήμιση -