- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Πρόγραμμα για επισκευή ή και αντικατάσταση όλων των φθαρμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης, έχει εκπονήσει και προχωρά ο Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ). Το πρόγραμμα για τους κάδους θα τρέξει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Περισσότεροι από 1.000 κάδοι θα ελεγχθούν,  θα επισκευαστούν  και όπου χρειάζεται θα αντικατασταθούν.Η ενέργεια αυτή γίνεται για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη έκταση σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Ανάλογος προγραμματισμός  από ίδιους πόρους του Δήμου θα ξεκινήσει άμεσα και για τους πράσινους κάδους απορριμμάτων που το πρόβλημα είναι οξύ και δεν έχει αντιμετωπιστεί τα τελευταία χρόνια. Ο Δήμος αναμένει  την προμήθεια 110 πράσινων κάδων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να καλυφθούν τα αιτήματα των Δημοτών μας που έχουν υποβληθεί στο Γραφείο Δημότη.

 

Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων του Δήμου όσο περισσότερα απορρίμματα συσκευασίας πέφτουν  στους μπλέ κάδους τόσο λιγότερα πέφτουν στους πράσινους και τόσο λιγότερα μεταφέρονται στους ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται  το τέλος απόρριψης που σήμερα είναι 45€ τον τόνο και τα πρόστιμα απόρριψης που για το 2016 θα ανέρχονται σε επιπλέον 35€ τον τόνο, το οποίο θα αυξάνεται ετησίως κατά 5 ευρώ ανά τόνο έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.

Έχει εκτιμηθεί ότι με την αύξηση των απορριμμάτων συσκευασίας στους μπλέ κάδους ο Δήμος μας θα μπορούσε να εξοικονομήσει 300.000-400.000€ το χρόνο (σχεδόν ένα ΝΕΟ μικρό Παιδικό Σταθμό).

 

- Διαφήμιση -