- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Άμεση προτεραιότητα των Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας , επισημαίνει σε μήνυμα του με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης , Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σε ανακοίνωση του επισημαίνει :

«Εκ μέρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων, στις Βρυξέλλες, και να ευχηθώ περαστικά στους τραυματίες.

Το κύμα τρομοκρατίας που έχει πλήξει την Ευρώπη είναι αποτρόπαιο και τραγικό, και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να χαρακτηρίσουν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ως άμεση προτεραιότητα τους, θέτοντας όλα τα μέσα που διαθέτουν στη διάθεση των αρμοδίων.

Παράλληλα όμως, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, και να μην επιτρέψουμε στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες, να προκαλέσουν ανάμεσά μας ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιδράσεις, που θα στραφούν κατά των ανθρώπων που βιώνουν το δράμα της προσφυγιάς και φιλοξενούνται σήμερα στην χώρα μας.

Επαναλαμβάνω την πάγια θέση μας, ότι πρέπει άμεσα να διαχωρίσουμε τους πρόσφυγες, από τους παράνομους μετανάστες, και στη συνέχεια να τηρήσουμε όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο και στις δύο κατηγορίες. Η χώρα μας φημίζεται για την φιλοξενία της και για το σεβασμό της στα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, όταν το 70% των Ελλήνων έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ίδιες μας τις οικογένειες, το δράμα της προσφυγιάς, είναι αδιανόητο να μην σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας, να τους προσφέρουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».

- Διαφήμιση -