- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Νέα δρομολόγια για την μεταφορά μεταναστών αναζητούν πλέον οι διακινητές, μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), οι διακινητές προετοιμάζονται για την ενεργοποίηση των εναλλακτικών διαδρομών μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την ιταλική χερσόνησο, ενώ στο χάρτη τους φαίνεται ότι μπαίνει και η Ισπανία.

Οι νέες διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στη Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

Ως σημεία αφετηρίας των ψαροκάικων αλλά και μικρών εμπορικών πλοίων αναμένεται να χρησιμοποιηθούν η Αττάλεια και η Μερσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και η Αθήνα.

Για τη διαδρομή οι διακινητές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ζητούν από τους πρόσφυγες από 3.000 έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι διακινητές θέλουν να «προσφέρουν» ακόμη και δύο δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ ένας μιλά για μεταφορά ακόμη και 200 ατόμων με ένα σκάφος.

Οι οδηγίες που δίνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες είναι να μένουν κρυμμένοι κάτω από το κατάστρωμα μέχρι τα σκάφη να περάσουν σε διεθνή ύδατα.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από διακινητές – «τηλέφωνά τους υπάρχουν ακόμη και στο Facebook» αναφέρει – και σημειώνει πως οι σχετικές επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα δε με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, η ζήτηση για εναλλακτικές διαδρομές προς την κεντρική Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς και οι αρχές φοβούνται πως αυτές οι νέες εναλλακτικές διαδρομές που φέρεται να εξετάζουν οι διακινητές θα είναι μόνο οι αρχή.

- Διαφήμιση -