Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις κάποιον που θα μπορέσει να αντισταθεί στους εκλεκτούς μεζέδες σε συνδυασμό με το καλό τσίπουρο. Ειδικά για τους καλοφαγάδες, οι λεγόμενες «τσιπουροκαταστάσεις» έχουν πάρει διαστάσεις ιεροτελεστίας με αποτέλεσμα τα τσιπουράδικα και τα ουζερί να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Αθήνα. Όμως πόσα από αυτά αξίζουν πραγματικά;
Ένα από αυτά που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς, είναι και το MEZZΕ στη Μεταξά της Γλυφάδας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κατάστημα που θα σας κερδίσει από τη πρώτη στιγμή. Παραθυρόφυλλα από παλιά αθηναϊκά σπίτια, νοσταλγικές αντίκες, σιδεριές από μπαλκόνια, κάγκελα εμαγιέ και ιδιαίτερα φωτιστικά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής.
Στον τομέα φαγητό, το ΜΕΖΖΕ καταφέρνει να κάνει και τα πιο απλά και καθημερινά πιάτα, ένα έργο τέχνης που θα το ζήλευαν και τα πιο «κυριλέ» εστιατόρια. Με την υπογραφή του γνωστού Σεφ Νίκου Φωτιάδη, αξίζει να δοκιμάσετε τσιπούρα ψημένη σε τραγανή κρούστα αλατιού, μπρουσκετάκια με ψητές σαρδέλες, μανιταροπίλαφο με καπνιστή πανσέτα, τηγανιτά αυγά με σουτζούκι, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και ελαφριά σάλτσα ντομάτας, τηγανιά μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης, σαγανάκι τυριών σε κανταΐφι, σούβλα από μοσχάρι ή κοτόπουλο (απίστευτη παρουσίαση πιάτου), και μύδια αχνιστά.
Φυσικά στην κάβα του ΜΕΖΖΕ θα βρείτε κάθε λογής πιοτό. Το ούζο, το τσίπουρο, η κρητική ρακί και το ρακόμελο έχουν τον πρώτο λόγο.
Αυτό όμως που κάνει το ΜΕΖΖΕ να διαφέρει από πολλά άλλα παρόμοια καταστήματα, είναι το προσωπικό και η εξυπηρέτηση που πραγματικά θα σας σκλαβώσει αφού το χαμόγελο και η προθυμία κυριαρχούν.
Το ΜΕΖΖΕ θα το βρείτε Αγγ. Μεταξά 34 & Φοίβης 11, στη Γλυφάδα.
Σπύρος Μάρης