- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

της ΕΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ

 

Για δωδέκατη χρονιά, το Λεόντειο Λύκειο διοργανώνει αυτό το σαββατοκύριακο (16 και 17 Απριλίου 2016) το Πολιτιστικό του Διήμερο μέσω της Διεύθυνσής του, του Συλλόγου των Καθηγητών, των Μαθητικών Πολιτιστικών Ομάδων του αλλά και της Ένωση Αποφοίτων του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Ο Σύλλογος Αποφοίτων άλλωστε από το 2010 στηρίζει την εκδήλωση και συνδιοργανώνει παράλληλα την εκδήλωση «Portes Ouvertes» στην οποία συμμετέχουν μαθητές και γονείς από τα δύο Λεόντεια και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Καθώς οι εκδηλώσεις φέτος φιλοξενούνται στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και είναι αφιερωμένες στην φιλανθρωπική ενίσχυση τυο «Φάρου Τυφλών» Καλλιθέας και του Ιδρύματος «Μητέρα», από την Παρασκευή 15 Απριλίου  στην Πλατεία Νέας Σμύρνης θα γίνεται συγκέντρωση ρούχων και μπιμπερό για βρέφη (3- 18μηνών), relax, καροτσιών και άλλων απαραίτητων για την βρεφική φροντίδα.  Παράλληλα σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και την συμμετοχή καταστημάτων έχει δημιουργηθεί  Escape Room- αίθουσα μυστηρίου- στην Πλατεία για εξαμελείς ομάδες. Ανάλογο Escape Room λειτουργεί και το Σάββατο και την Κυριακή στον χώρο των δύο δημοτικών ( «Αγ. Διονυσίου» και «Χρυσοστόμου Σμύρνης») αλλά και του Γυμνασίου- Λυκείου για γονείς, μαθητές και φίλους τους.

 

Το 12ο Πολιτιστικό Διήμερο και το “Portes Ouvertes” θα διεξαχθεί φέτος στο Λεόντειο Λυκείο Νέας Σμύρνης από τις 9πμ έως και τις 2μμ των δύο ημερών αντίστοιχα περιλαμβάνοντας επίσης  έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, φουσκωτά παιχνίδια, mini Ολυμπιακούς Αγώνες (προσομοίωση παιχνίδι), Subbuteo (αναβίωση του παλιού αγαπημένου ποδοσφαίρου), παιχνίδια στρατηγικής, τουρνουά Basket, τουρνουά «Τάβλι», τουρνουά βόλεϊ, αλλά και Καραγκιόζη. Εντωμεταξύ από απόψε Παρασκευή 15 Απριλίου, από τις 6.30 έως και τις 9μμ, το σχολείο προετοιμάζεται να υποδεχθεί την διοργάνωση με την παρουσίαση της Ομάδας Γυμναστικής και Χορού στο Κλειστό Γυμναστήριο “Marcellin Champagnat”, μια συναυλία της Νεανικής Χορωδίας Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής κας Κατερίνας Βασιλικού ανεξάρτητα Χορευτικά Προγράμματα  αλλά και μια συναυλία των Μοντέρνων Μουσικών Συνόλων Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Παράλληλα από απόψε στους χώρους του σχολείου θα εκτίθενται τα έργα των μαθητικών πολιτιστικών ομάδων(   Μαγειρικής, Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας και Βίντεο, LEONteen Reading Club, Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Μετεωρολογίας, Μουσικής, Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Εικαστικής Έκφρασης, Φίλων του Θεάτρου, Φ.Ι.Λ.Ι.Α., «Μελωδικές Δημιουργίες», «Χίλιες και Μια Ιστορίες…», «Καινοτόμων Δράσεων», Unesco, Ρομποτικής, Εφημερίδα «ΛΕΟΝΤΕΙΟ…παις», Adole…onin,  LEONteen).
 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ Σάββατο- Κυριακή στις 12μμ

 

Όσον αφορά την παράσταση του θεάτρου Σκιών αυτή θα δοθεί από τον απόφοιτο του σχολείου Κωνσταντίνο Βαμβακάρη (τάξη του 2015) στο πλαίσιο του Portes Ouvertes Σάββατο και Κυριακή 16-17 Απριλίου στις 12:00 στο Θέατρο του Δημοτικού Άγιος Διονύσιος Ο Αρεοπαγίτης του ΛΛΝΣ

«Ο Γάμος του Καραγκιόζη»

Ο αγαπημένος μας λαϊκός ήρωας αποφασίζει να παντρευτεί, δίνοντας λάθος ταυτότητα στο μέλλοντα πεθερό του. Καλεσμένοι στον τρικούβερτο γάμο που ετοιμάζεται είναι όλοι οι φίλοι του Καραγκιόζη από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Πάνω από 50 χαρακτήρες του Θεάτρου Σκιών παρελαύνουν επί σκηνής, ερχόμενοι στο γάμο με πεσκέσια, δώρα και ευχές. Θα πάνε, όντως, όλα καλά ως την ώρα της παντρειάς; … Μία παράσταση πραγματικό ταξίδι σε ελληνικά χρώματα και ακούσματα που θα ξυπνήσει μνήμες μίας άλλης εποχής στους μεγάλους και θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να γελάσουν με την ψυχή τους με τα καμώματα του Καραγκιόζη. Πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Έλα βρε Καραγκιόζη,
να σε παντρέψουμε,
να φάμε και να πιούμε,
και να χορέψουμε!

Ο Κωνσταντίνος Βαμβακάρης είναι 18 χρονών, φοιτητής Ιατρικής Αθηνών και ένας από τους νεότερους ερασιτέχνες καραγκιοζοπαίχτες σήμερα στην Ελλάδα. Το Θέατρο Σκιών τον εντυπωσίασε από την πρώτη κιόλας παράσταση, την οποία παρακολούθησε σε ηλικία τριών ετών. Άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την τέχνη αυτή στα πέντε του. Πέρασε αρκετά χρόνια δίπλα στους μεγάλους καραγκιοζοπαίχτες, Κώστα, Γιάννη και Αργύρη Αθανασίου και γνώρισε κοντά τους τα μυστικά του Θεάτρου Σκιών.
Σε ηλικία 11 ετών αποκτά το δικό του μπερντέ και παρουσιάζει την πρώτη του παράσταση συμμετέχοντας στο 5ο Πολιτιστικό Διήμερο του σχολείου του ( Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης ). Από τότε, έχει δώσει πολλές παραστάσεις σε εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων και κατασκηνώσεων, στο σχολείο του, σε χωριά του Καλλίδρομου (τόπου καταγωγής της μητέρας του), στην Τήνο (έχει πραγματοποίησει τέσσερις επιτυχείς περιοδίες στο νησί τα καλοκαίρια από 2012 έως 2015) και στην Αττική. Ως σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας του θεωρεί τη συμμετοχή του σε δρώμενο με θέμα το Ελληνικό Θέατρο Σκιών, κατά την Τελετή Λήξης των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο, τον Ιούλιο του 2011, μαζί με άλλους νέους καραγκιοζοπαίχτες, στο TEDxAUEB ( το πρώτο TEDx event που διοργανώθηκε από ελληνικό πανεπιστήμιο) καθώς επίσης και στην 4η Απονομή Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Επίσης, έλαβε μέρος στο 16ο Αθηναϊκό Φεστιβάλ Καραγκιόζη Λόφου Στρέφη (το 2012) και στο 2ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας (το 2013), που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών.
Πιστεύει ότι το Θέατρο Σκιών συνιστά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και τέχνης, το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί. Έτσι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της βαριάς κληρονομιάς, την οποία έλαβε από καταξιωμένους τεχνίτες του χώρου, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη φιγούρα του Καραγκιόζη -αυτού του καυστικού λαϊκού ήρωα- στην ψυχή των απανταχού Ελλήνων. Τέλος, έχει σαν οδηγό του τη φράση του αείμνηστου δασκάλου Ευγένιου Σπαθάρη, ο οποίος είπε ότι: «Ο Καραγκιόζης είναι ο ίδιος ο Έλληνας, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που σήκωσε στις πλάτες του όλα τα βάσανα της πατρίδας!».

- Διαφήμιση -