- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Calvin Klein ονομάζεται Erotica και απεικονίζει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της.

Όμορφα μοντέλα ποζάρουν με τα εσώρουχα της εταιρίας, παίρνοντας σέξι στάσεις με το αποτέλεσμα να μην αποθεώνει το γυμνό, αλλά να μας προτρέπει να το φανταστούμε.

Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας είναι (φυσικά) η Kendall Jenner,  η οποία ποζάρει φορώντας ένα μπουστάκι Calvin Klein και ένα ψηλόμεσο τζιν, κρατώντας μισό grapefruit που μοιάζει με… γυναικείο κόλπο.

Στην καμπάνια φαίνονται τα καλοσχηματισμένα οπίσθια των μοντέλων, η στιγμή που μία γυναίκα ετοιμάζεται να φορέσει το τζιν παντελόνι της, χωρίς να φοράει εσώρουχα και λήψεις τραβηγμένες κάτω από το φόρεμα τους.

Παρά την underwear οπτική,  ο κόσμος φαίνεται να μην σοκάρεται από τη θέα του γυμνού πια. Πολλοί, είπαν, πως οι φωτογράφιση είναι η συνέχεια της καμπάνιας που είχε κάνει η Kate Moss το 1990. Τα πράγματα, βέβαια, ήταν πολύ διαφορετικά τότε με την Kate να δέχεται πολλές κακές κριτικές και την ίδια να αποκαλύπτει αργότερα πως είχε πάθει νευρικό κλονισμό.

Η νέα Kate Moss είχε ποζάρει topless φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχό της. Αυτό, όμως, που είχε προκαλέσει σάλο ήταν ο άνδρας δίπλα της, ο οποίος είχε το πρόσωπό του στο στήθος της.
«Ένιωσα πολύ άσχημα για το γεγονός ότι αποκάλυψα έτσι απλά το σώμα μου μπροστά σε αυτό το μοντέλο. Τελικά δεν μου άρεσε», είχε πει.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο ντόρος είναι λιγότερος. Τα μοντέλα δεν ποζάρουν γυμνά με άλλους άντρες, αλλά προβάλουν με ένα πιο σύγχρονο τρόπο το σέξι. Αυτό του ρομαντικού, νωχελικού κοριτσιού που είναι ξαπλωμένο με τα εσώρουχά του και είτε πειραματίζεται, είτε απλά ντύνεται για να πάει στην δουλειά της. Πράγματα πλέον καθημερινά.

Αν και παλαιότερα, η Calvin Klein είχε ξεκάθαρα σκοπό να προκαλέσει σοκ, αυτό πλέον είναι δύσκολα να επιτευχθεί, μιας και η  κοινωνία είναι «συνηθισμένη» σε αυτό το θέαμα. Παρ΄όλα αυτά η αισθητική/καλλιτεχνική άποψη του φωτογράφου Tyrone Lebon κάνει την διαφορά στην καμπάνια αποτυπώνοντας το ωραίο, χωρίς να το υποβιβάζει.

Φωτογραφίες: Harley Weir and Tyrone Lebon, courtesy of Calvin Klein

- Διαφήμιση -