- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Μετά την εκκένωση της Ειδομένης με τη μεταφορά των προσφύγων σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, επόμενο στοίχημα είναι η απελευθέρωση των εγκαταστάσεων στο Ελληνικό τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια του λιμανιού του Πειραιά, όπως είπε ο Γ. Μουζάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τον κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι έως τον Σεπτέμβριο πολλά από τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας στη Μακεδονία θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις περιφέρειες όλης της χώρας, όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες.

«Πάρα πολλοί από αυτούς θα μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη και εμείς ως χώρα θα δεχτούμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα», όπως είπε.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι το Ελληνικό θα αδειάσει ως τις 20 Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσει η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλες δομές.

Πηγή: Στο Κόκκινο

- Διαφήμιση -