- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Διάλεξε το δρόμο της ψαροσύνης ο Άρης Χατζόπουλος, κι έστησε ένα καινούργιο, περιποιημένο θαλασσινό στέκι, κλασικό στις προτάσεις του, οικονομικό κι έξτρα φιλικό.

Μέχρι πρόσφατα φλέρταρε με το κρέας, αλλά τελικά τον κέρδισε η θάλασσα. Ο Άρης Χατζόπουλος του θρυλικού «Εl Pecado» μετέτρεψε την πρώην «Grilleria» της οδού Πανδώρας σε ένα μοντέρνο θαλασσινό μεζεδοπωλείο/ταβέρνα – η σκηνογραφία άλλαξε κι οι πικάνιες έδωσαν τη θέση τους σε μπαρμπούνια, φαγκριά και σαργούς. Το «Ψαρώσαμε», που άνοιξε πριν από περίπου ένα μήνα τις πόρτες του, σε βάζει στο κλίμα με γλομπάκια κρεμασμένα από χοντρό σχοινί, ένα κολάζ από ξύλινα τελάρα σε ρόλο ραφιών, υπόλευκα τραπεζοκαθίσματα που στρώνονται τόσο μέσα όσο κι έξω στο ξύλινο ντεκ, το οποίο έχει «περιχαρακωθεί» με λουλουδιασμένα γλαστρο-τενεκεδάκια δίνοντας μια ανοιχτόκαρδη αίσθηση ταβέρνας σε νησί.

Η βιτρίνα με την ψαριά της ημέρας έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση, δίπλα στην είσοδο –δώστε βάση και στα μεγάλα ψάρια, γιατί έχουν πολύ καλές τιμές (€ 54 το κιλό για ΑΑΑ κατηγορίας )–, ενώ ο κατάλογος κρύβει μια ικανή συλλογή από προτάσεις, από όστρακα και ιδέες για ουζο-τσιπουρο-μεζεδοκατάσταση μέχρι ζυμαρικά με αύρα θαλασσινή.

Εμείς ξεκινήσαμε με την πολίτικη σαλάτα (€ 4,20 ) που έχει ξιδάτη αίσθηση κρατώντας ταυτόχρονα τον τραγανό της χαρακτήρα και λευκή ταραμοσαλάτα με κρεμώδη υφή (€ 4 ) και συνεχίσαμε με μια «παρέα» τηγανητών:

καλοκαμωμένους ντοματοκεφτέδες με διάφορα μυρωδικά (€ 4,50 ), που τους ευχαριστιέσαι, αρκετά αλμυρούτσικους μπακαλιαροκεφτέδες (€ 5,90 ), που πάνε ωραία με ένα τσιπουράκι, αλλά και φιλεταρισμένες, σωστά παναρισμένες κουτσομούρες (€ 11 ) και τροφαντή, γευστική καραβιδόψιχα (€ 12,80 ), στεγνοτηγανισμένη και αυτή, χωρίς περιττές λαδίλες. Μετά το τηγάνι, μπορείτε να περάσετε και στα κάρβουνα με σαρδέλες, καλαμάρια, χταπόδι και να… συνεχίσετε να «ψαρώνετε» οικειοθελώς μέχρι την ώρα του γλυκού, που κι αυτό ακολουθεί κλασική οδό, με μπισκοτόγλυκο και ευχάριστη πορτοκαλόπιτα.

Ρίχνουν αγκίστρι:

Μαρινάτο λαβράκι

AdTech Ad

Ορεκτικότατο, με μπόλικο λαδολέμονο (€ 6,50 ), Greek styled, είναι ωραίος μεζές. Kι αν θέλετε να προχωρήσετε κι άλλο στο δρόμο της μαρινάτας, υπάρχει και κλασικός, κλασικότατος γαύρος και μαρινάτες γαρίδες.

Πετροσωλήνες Χαλκίδας

Πιάτο απλό και ισορροπημένο, έχει ήδη γίνει χιτ. Όταν υπάρχουν, έρχονται σε τσίγκινο πιατάκι με σάλτσα μουστάρδας, που είναι αισθητή μεν, δεν τις σκεπάζει δε, και συντονίζεται με το θαλασσινό τους χαρακτήρα (€ 12,50 ).

Ζυμαρικά με θαλασσινά

Σε σχέση με τα λιγκουίνι με τόνο και ντοματίνια (€ 10, 80 ), που ήταν σωστά βρασμένα αλλά κάπως άτονα γευστικά, προτιμώ το σχετικά ελαφρύ, νόστιμο και αρωματικό, κριθαράκι με γαρίδες (€ 10,50 ).

Πηγή: athinorama.gr

- Διαφήμιση -