- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ένα μικρό, αλλά ατμοσφαιρικό μαγαζί αναδημιουργήθηκε  στη Καλλιθέα, εκεί που κάποτε λειτουργούσε η θαυμάσια ταβέρνα το  «Μαγέρικο της Νάγιας»

Ο Γιώργος Γεράρδος -ένας από τους τρεις φιναλίστ του  MasterChef- έχει καταφέρει να στήσει τον «Ανθό γεύσεων», ένα μαγαζί το ίδιο φιλόξενο με το παλιό. Αίσθηση από μπιστρό μαζί με φολκλόρ ταβέρνα.

Τα ξύλινα και μεταλλικά τραπέζια, στρωμένα με το παλιό πλακάκι που θα δείτε και στο πάτωμα, τα βαρέλια του παλιού μπακάλικου, τα λιτά φωτιστικά, κι η ανοικτή κουζίνα συνθέτουν ένα περιβάλλον όμορφο, ζεστό και χαλαρό. Όσο για το φαγητό, έχει μοντέρνο ύφος, και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ελληνικά τοπικά και εποχιακά προϊόντα.

anthos3

 

Η έμφαση στην καλή πρώτη ύλη είναι φανερή, τα προϊόντα φτάνουν από μικρούς παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.

Όσο για το φαγητό, έχει μοντέρνο ύφος, και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ελληνικά τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Φάβα «παντρεμένη», με σάλτσα από ντοματίνια Σαντορίνης και μαστίχα, βουβαλίσιο μπιφτέκι με αρωματικό πουρέ πατάτας, κόκορας στο τηγάνι με μέλι και ξινόμαυρο κρασί, χταποδάκι με τις ταλιατέλες από λαχανικά , είναι μόνο κάποια από τα όμορφα πιάτα που περνάνε από τα τραπέζια

anthos2

Εξαιρετικό brunch που δεν περιορίζεται στα Σαββατοκύριακα: scrambled eggs, καγιανά, τηγανίτες με φράουλες και σαντιγί ή με μελωμένο μπέικον, όπως και σάντουιτς με κερκυραϊκό νούμπουλο ή τηνιακή λούζα μπορείς να τα παραγγείλεις στον «Ανθό» σε καθημερινή βάση, από τις δέκα το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

«ΑΝΘΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ»: Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 2130271631.

anthos1

 

 

- Διαφήμιση -