- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ευθύνεται για το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν ξεσπά μία τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία και να οδηγήσει τα αεροπλάνα σε συντριβή.

Στο Τρίγωνο των Βερμούδων, το οποίο έχει εμβαδό 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν εξαφανιστεί τουλάχιστον 75 αεροπλάνα και εκατοντάδες πλοία.

Ο μετεωρολόγος Randy Cerveny είπε στην εφημερίδα ότι αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι «βόμβες αέρα». Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα και είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό, ενώ κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν τοπικά μεγάλα κύματα, τα οποία γίνονται τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια. «Τις περισσότερες φορές αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι ορατοί από την επιφάνεια της θάλασσας και σχηματίζονται τυχαία» είπε ο μετεωρολόγος του πανεπιστημίου του Colorado, Steve Miller.
ber1

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για τις ξαφνικές εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» τα τελευταία 100 χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Mail, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.

- Διαφήμιση -