- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Μια εξαιρετικά ενδιαφπερουσα και προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών και της εορταστικής ατμόσφαιρας πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που διοργανώνει  το τετραήμερο φεστιβάλ για παιδιά στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο Christmas Kid’s Festival, γονείς και παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από 36 μοναδικές βιωματικές δραστηριότητες, τις τέχνες, τον κόσμο της καινοτομίας της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών, την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία αλλά και το αίσθημα της προσφοράς.

Εργαστήρια μουσικής και αυτοσχεδιασμού, μαγειρικής, πειραμάτων & κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, αφήγηση παραμυθιών, συνθέτουν ένα γιορτινό σκηνικό δημιουργίας γνώσης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, το σπίτι του Αγ. Βασίλη περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να το ζεστάνουν με γέλια και παιδικές φωνές ενώ δεν θα λείψουν ζαχαρωτά, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις.

Με τις δραστηριότητες (workshops), θα υπάρχει έκθεση bazaar με μικρά δωράκια για την ενίσχυση της “Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού-Αργυρούπολης” καθώς και προαγωγή της φιλοζωίας στους μικρούς μας φίλους .

Σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Έναρξη δραστηριοτήτων 17:00 έως 21:00

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ 27/12/2015
ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ….
Εργαστήρι δημιουργίας ημερολόγιων, όμορφα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια θα μεταμορφωθούν σε ημερολόγια. (φουαγιέ)

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ
Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. (φουαγιέ)

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ
Τα παιδιά στολίζουν το δέντρο των ευχών προσφέροντας 1 ευρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο στο τέλος θα γίνει κλήρωση με πολλά και πλούσια δώρα. (φουαγιέ)

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Γονείς και παιδάκια γυρνούν τον τροχό της αγάπης προσφέροντας 1 ευρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο
κερδίζοντας πλούσια δώρα για μικρούς και μεγάλους. (φουαγιέ)

ROBOTAKIA
Εκπαιδευτικό εργαστήρι ρομποτικής με σκοπό την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών από το κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ‘’ Robotakia”. ( Σκηνή)

ΜΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ…
Διαδραστικά παιχνίδια με τα μουσικά έπιπλα ‘’ ΜΠΑΦ’’ υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του δημοτικού μας ωδείου Κας Σοφίας Πάνου. (φουαγιέ)

‘’ΦΟΡΑΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ…’’
Face painting από το τμήμα αισθητικής των ΙΕΚ ‘’ΑΛΦΑ’’ (φουαγιέ)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ‘’Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ’’
Διαδραστικό παραμύθι που δημιουργείτε και εξελίσσεται από τα ίδια τα παιδιά σκοπός του. Η ενθάρρυνση των παιδιών να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν των συναισθημάτων μέσα από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών και την εικαστική δραστηριότητα όπου ανακαλύπτουμε όσα συναισθήματα μια γιορτή χωρά και περικλείει!! (Δηλώσεις συμμετοχής: 6945 290496 θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βιβλιοθήκη)

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12/2016

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗΣ
Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής στολιδιών φτιαγμένα αποκλειστικά από φυσικά υλικά. (φουαγιέ)

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ
Τα παιδιά ζωγραφίζουν Χριστουγεννιάτικες φιγούρες σε καβαλέτο υπό την καθοδήγηση της αντιπροέδρου και εικαστικού της ένωσης εικαστικών καλλιτεχνών ‘’ΔΙΩΝΗ’’

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ… ΖΑΧΑΡΗ
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για επίδοξους μικρούς ζαχαροπλάστες . Φτιάχνουμε μια χιονισμένη πολιτεία από gingerbread υπό την καθοδήγηση του τμήματος ζαχαροπλαστικής των σχολών ΙΕΚ ‘’ΑΛΦΑ’’ (φουαγιέ)

ΠΑΙΖΩ + ΓΡΑΦΩ = ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ
Μάθημα δημιουργικής γραφής & εικονογράφησης για παιδιά από την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελπίδα Μηναδάκη στην αίθουσα της βιβλιοθήκης.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Θεατρική παράσταση από την ομάδα ‘’ΤΑ ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ’’. Ένα διδακτικό παραμύθι όπου τα παιδιά γνωρίζουν τη θεωρεία της μουσικής ενώ οι νότες ζωντανεύουν και μαγεύουν με τις μελωδίες τους , παράλληλα τα παιδιά ενημερώνονται για τη σημασία της σωστής διατροφής. (σκηνή)

ΠΕΜΠΤΗ 29/12/2016

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΝΤΥΣΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ
Τα παιδία ντύνουν το χιονάνθρωπο με κλειστά μάτια!! (φουαγιέ)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ .
Τα παιδιά προσαρμόζουν μπαλόνια σε Χριστουγεννιάτικα θέματα. (φουαγιέ)

‘’ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ’’
Αφήγηση παραμυθιού από την ίδια την συγγραφέα Ελπίδα Μηναδάκη . Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά εξοικειώνονται με τον πίνακα και την ιστορία του. Η κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. (βιβλιοθήκη)

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ COMIC
Τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους ιστορία comic με την αφήγηση και υπό την καθοδήγηση της ομάδας comicdom (σκηνή))

‘’ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΑ’’
Καραόκε για τους μικρούς μας φίλους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/12/2016

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘’ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ‘’
Εκπαιδευτικό εργαστήρι όπου τα παιδιά θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την επιστήμη της χημείας μέσα από το παιχνίδι υπό την καθοδήγηση των σπουδαστών του Εθνικού καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών (φουαγιέ)

‘’ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ ΠΟΥ ΠΗΔΗΣΕ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ’’
Θεατρική παράσταση μια συμβολική ιστορία με την τεχνική του μαύρου θεάτρου για τον εθισμό , το κάπνισμα , τις ουσίες , τις παγίδες και τις εξαρτήσεις με την καλλιτεχνική ομάδα ‘’ Το καρυδότσουφλο ‘’ σε συνεργασία με την Ελληνική πνευμονολογική Εταιρεία . (σκηνή )

“ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑ” Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος για τις μικρές μας Κυρίες!!! (φουαγιέ)

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Μια Χριστουγεννιάτικη απέραντη πολιτεία θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας από ανακυκλώσιμα υλικά !!!

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
Τα ομορφότερα χτενίσματα για τις μικρές μας πριγκίπισσες!!! (φουαγιέ)

- Διαφήμιση -