- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το νέο βιβλίο των συγγραφέων Νίκου Μαυρωνά και Θανάση Χειμωνά, «ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ»  από τις εκδόσεις ΑλΔε.

 

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Για το βιβλίο, για τον Ολυμπιακό και τους συγγραφείς μίλησαν: ο Αντιπρόεδρος της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» κ. Σάββας Θεοδωρίδης, η δημοσιογράφος και ηθοποιός κα Όλγα Νικολαΐδου και ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μαυρωνάς.

 

Μίλησαν επίσης οι συγγραφείς κ.κ.: Νίκος Μαυρωνάς και Θανάσης Χειμωνάς καθώς και  ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Βουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο συνθέτης και τραγουδιστής κ. Γιάννης Νικολάου, ο Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας κ. Θεόδωρος Πέππας και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Γιάννης Γκαϊτατζής.  Την εκδήλωση συντόνιζε ο Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν: ο ύμνος του Ολυμπιακού, που γράφτηκε το 1935, από τους γιους του συνθέτη Γιάγκου Λαουτάρη, μια νέα σύνθεση για τον Ολυμπιακό που ερμηνεύει η Λένα Αλκαίου σε στίχους του Νίκου Μαυρωνά, καθώς και η «θάλασσα του Πειραιά» από τον συνθέτη και τραγουδιστή κ. Γιάννη Νικολάου.

 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης τιμήθηκαν με τις προσωπογραφίες τους οι μεγάλες μορφές  του Ολυμπιακού  και του ελληνικού ποδοσφαίρου:  Γιώργος Δαρίβας, Ηλίας Υφαντής και Γιάννης Γκαϊτατζής. Τις απονομές έκαναν: ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μελάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και οι συγγραφείς κ.κ. Νίκος Μαυρωνάς και Θανάσης Χειμωνάς.

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν : οι Βουλευτές κα Ελένη Σταματάκη, κα Γεωργία Γεννιά και κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Αλιφραγκής καθώς και  οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κ.κ.: Παναγιώτης  Κελεσίδης και Ανδρέας Μπονόβας.

 

 Μετά την απονομή ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:   

«Συγχαρητήρια για το βιβλίο στους συγγραφείς. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Εμείς έχουμε τη χαρά ως Δήμος Πειραιά  – και μιλάω εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά – να σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη. Προσωπικά για μένα, είναι μεγάλη χαρά να δίνω αυτό το βραβείο στον κ. Υφαντή, γιατί έχω και μια προσωπική σχέση μαζί του.  Είναι ένας ιδιαίτερα καλός οικογενειακός φίλος. Είναι ένας καλός φίλος του πατέρα μου και έχω τη χαρά να λέω κι εγώ ότι είμαι φίλος σας, αν και σας έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Είναι τιμή να βρίσκομαι σε μια αίθουσα με όλη της ιστορία της ομάδας, με όλη την ιστορία του Ολυμπιακού. Με τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη, τον κ. Ηλία Υφαντή, τον κ. Γλύκα, τον  κ. Τσατσαρίδη, με όλους. Συγχαρητήρια για το βιβλίο και τη διοργάνωση. Σας ευχαριστώ».

 

- Διαφήμιση -