- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το iPhone 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον φθινόπωρο με ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που πρόκειται είτε να αντικαταστήσει πλήρως το Touch ID είτε να το συμπληρώσει.

Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή της νέας αυτής λειτουργίας αποτελεί την αιτία καθυστέρησης κυκλοφορίας του iPhone 8.

Οι τελευταίες διαρροές αποκαλύπτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αποδεικνύουν ότι η Apple εργάζεται εδώ και τρία χρόνια πάνω στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Επίσης πολλά από τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην νέα συσκευή χρονολογούνται από το 2007. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ετοίμασε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία του iPhone, πριν σχεδόν 20 χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που χρονολογείται από το 2013 ήταν το μόνο αποδεικτικό στοιχείο μέχρι τώρα για την εισαγωγή (κάποια στιγμή στο μέλλον) του συστήματος αναγνώρισης προσώπου.

Παραδόξως, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δείχνουν ότι οι πρώιμες εκδόσεις των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου είναι παρόμοιες με αυτό που θέλει η Apple να εισάγει φέτος. Συγκεκριμένα, η κάμερα θα τραβάει μια 2D εικόνα του προσώπου του χρήστη μαζί με 3D δεδομένα βάθους με την βοήθεια ενός αισθητήρα φωτεινής εικόνας, ενός αισθητήρα υπέρυθρων και ένα σύστημα 3D καταγραφής.

Η Apple όμως, θέλει να προσφέρει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου πιο εξελιγμένο και ασφαλές. Επομένως, πέρα από τη σάρωση προσώπου θα αναγνωρίζει και οπές ματιών, πηγούνι, μύτη και κηλίδες στο δέρμα.

Η εξελιγμένη τεχνολογία αυτή από την Apple θα βοηθήσει στην αποφυγή εξαπάτησης των συστημάτων με μια φωτογραφία, όπως συνέβη στην περίπτωση του Samsung Galaxy S8 που ήδη διαθέτει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου.
Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που περιγράφεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα ενσωματωθεί τελικά στο iPhone 8 ή γενικά σε κάποιο smartphone της Apple. Να υπενθυμίσουμε ότι το iPhone 8 θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο αλλά θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Πηγή: SecNews.gr

- Διαφήμιση -