Καλοκαίρι σημαίνει χαλαρή διάθεση, θαλασσινή αύρα, παρέα, τσιμπολόγημα και φυσικά παγωμένο ουζάκι!
Ο μεζές μπορεί να είναι λιτός, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι ψαγμένος.
Το έντονο αλκοόλ, η γλυκιά και έντονα αρωματική φύση του ούζου απαιτούν ίδιας έντασης μεζέδες.
Τηγανητά, αλμυρά, πικάντικα, ξιδάτα, ιωδιούχα, αλίπαστα είναι ιδανικά.
Η αλμυρή γεύση των θαλασσινών είναι το κατ’ εξοχήν γευστικό ταίριασμα του ούζου.
Αλλαντικά ανατολίτικης προέλευσης, σαν το σουτζούκι και τον παστουρμά με την πικάντικη σκορδάτη γεύση, του πάνε επίσης.
Must στο πιάτο του ούζου οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι ελιές και η κάπαρη με τα καπαρόφυλλα.
Σάλτσες, μαγειρευτά, κρέατα δεν δένουν με τη γεύση του.