- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στις 28/11/2017 δικάζεται στο Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΟΛΚΕΟΑ  (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής  Αεροπορίας)  Βασίλης Τσατσαράγκος κατηγορούμενος για καταπάτηση δημοσίου ακινήτου. Αιτία της δίωξης, που ξεκίνησε από ανώνυμη καταγγελία, είναι η παραμονή του ΠΟΛ.ΚΕ.Ο.Α. στις εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού μέχρι σήμερα. Βλέπε σχετικό ρεπορτάζ στο atticacoast

Η κατηγορία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΛ.ΚΕ.ΟΑ,  είναι αβάσιμη και άδικη Το ΠΟΛ.ΚΕ.Ο.Α. και ο πρόεδρός του δεν είναι καταπατητές, ούτε σφετερίζονται τη δημόσια περιουσία. Η παραμονή του σωματείου αυτού στον χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού δεν υπήρξε ποτέ αυθαίρετη, ούτε έγινε με σκοπό τον σφετερισμό ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων. Είναι μακρόχρονη, αντλεί την ιστορία της από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη διαφύλαξη του πολύτιμου μουσειακού υλικού των 23.000 εκθεμάτων – ανάμεσα σε αυτά και επτά ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής και της Πολιτικής Αεροπορίας – για την μελλοντική ίδρυση Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία το σωματείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μεταφέρει, ενώ ουδείς κρατικός ή άλλος φορέας έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά και ασφαλή φύλαξή τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΛΛΚΕΟΑ:

Στηρίζουμε το ΠΟΛΚΕΟΑ – συμπαραστεκόμαστε στον πρόεδρό του Βασίλη Τσατσαράγκο και στεκόμαστε δίπλα του μέχρι την αθώωση – δικαίωση.

ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 28/11/2017 ΩΡΑ 08.30 π.μ. (αυστηρά, αριθμός πινακίου 1)

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ κτ. 5

- Διαφήμιση -