- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Τις απαραίτητες λύσεις ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές, καθώς και την αναβίωση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, αναζητά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

 

Ειδικότερα, για την επένδυση στο Ελληνικό ο υφυπουργός σημείωσε σε συνέντευξή του στη Real News ότι «η κυβέρνηση προωθεί το έργο βήμα-βήμα, διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις κι αντιμετωπίζοντας προβλήματα από δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού που επηρεάζεται από τις παλιότερες καχυποψίες κι αντιπαλότητες προς το έργο. Κι από την πλευρά των επενδυτών που αντιμετωπίζουν με υπερβολική καχυποψία την κυβέρνηση, εγκλωβισμένοι σε μια προηγούμενη αντίληψη για τις σχέσεις επενδυτών-κυβέρνησης».

 

«Θεωρώ ότι πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κι όλα θα προχωρήσουν. Έχουμε να υλοποιήσουμε ένα τεράστιο έργο και πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Προωθούμε τις επενδύσεις, σεβόμαστε τους κανόνες και τις διαδικασίες και στη βάση αυτή του σεβασμού Δημόσιος κι Ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται αρμονικά και παραγωγικά» συμπλήρωσε ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ αναφορικά με την επένδυση στις Σκουριές σημείωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί για πρώτη φορά μια διαδικασία για την οριστική λύση του προβλήματος.

 

«Η επενδύτρια εταιρεία δεν μπορεί να δείξει υπομονή ορισμένων μηνών και προβαίνει σε κινήσεις πίεσης που κανένα νόημα δεν έχουν» υποστήριξε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως «η δε ΝΔ στην προσπάθεια της να στήσει ένα σενάριο “ο ΣΥΡΙΖΑ αλλεργικός στις επενδύσεις”, εκτίθεται ανεπανόρθωτα υιοθετώντας ακραίες συμπεριφορές».

 

«Κι αυτό όταν η ίδια ως κυβέρνηση παλαιότερα είχε την ευθύνη για το γεγονός ότι πάρα πολλά θέματα κακοφόρμισαν επί των ημερών της και έως τώρα» είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

 

Σχετικά με τα ναυπηγεία ο υφυπουργός σημείωσε τα εξής: «Προσπαθούμε να λύσουμε το “γόρδιο δεσμό” των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ταυτόχρονα να λύσουμε τα θέματα των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου. Δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση για το παρελθόν όμως όσοι έχουν την ευθύνη για τόσο μεγάλα προβλήματα και τόσο αποτυχημένη διαχείριση κρίσιμων τομέων της οικονομίας θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι πιο συγκρατημένοι στις κριτικές που κάνουν σήμερα και στις κατηγορίες που εκτοξεύουν. Στα ναυπηγεία έχουμε τραγικά παραδείγματα αποτυχημένου μοντέλου σχέσεων κράτους-επιχειρηματιών για να το πω πολύ κομψά».

 

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι, λοιπόν, σε πολύ μικρή απόσταση από το να προωθήσει λύση στα ναυπηγεία της Σύρου και εν μέσω διαδικασίας για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων επίλυσης του προβλήματος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

 

Ταυτόχρονα, γίνονται σημαντικές κινήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα «και με συγκρατημένη αισιοδοξία μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε εν όψει αναβίωσης του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα στην Ελλάδα με την προοπτική δημιουργίας μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας» κατέληξε ο υφυπουργός.

 

- Διαφήμιση -